Με τη διαβεβαίωση ότι η κυβέρνηση θα συνεχίσει να στηρίζει τους πολίτες, αναγνωρίζοντας τις διαστάσεις που έχει λάβει η ακρίβεια ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σε συνέντευξή του στον «Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής», επαναλαμβάνει ότι η ριζική λύση στο πρόβλημα είναι οι μόνιμες αυξήσεις στις αποδοχές των πολιτών και κατηγορεί την αντιπολίτευση για στείρα δημαγωγία και πολιτική του...τάζειν. Ο πρωθυπουργός μάλιστα, ενόψει και των ευρωεκλογών στις 9 Ιουνίου, προχωρά και στην υπενθύμιση ότι η Νέα Δημοκρατία είναι η φιλελεύθερη κεντροδεξιά παράταξη, που στο διχαστικό δίδυμο «Αριστερά-Δεξιά» αντιτάσσει το δίπολο «πίσω ή μπροστά.

«Η ΝΔ κινείται «πάνω από τις παραπλανητικές ετικέτες της Δεξιάς, της Αριστεράς και του Κέντρου» επισήμανε ο πρωθυπουργός, αναφερόμενος στην πολιτική ταυτότητα της κυβερνώσας παράταξης, και πρόσθεσε: «Είμαστε η φιλελεύθερη κεντροδεξιά παράταξη που πιστεύει στην ανοιχτή Δημοκρατία, την παραγωγική οικονομία και το κοινωνικό κράτος. Που στο διχαστικό δίδυμο «Αριστερά-Δεξιά» αντιτάσσει το δίπολο «πίσω ή μπροστά». Γι’ αυτό και έχει ανοιχτή τη σκέψη της σε κάθε προωθητική ιδέα, ανεξάρτητα απ’ την αρχική ιδεολογική αφετηρία της.»

Σχετικά με την αντιμετώπιση της ενετεινόμενης ακρίβειας ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε χαρακτηριστικά: «Ας μη γελιόμαστε. Μία παγκόσμια τάση σε μία οικονομία διεθνοποιημένη δεν είναι δυνατόν να περιοριστεί τοπικά. Γι’ αυτό και τα στοχευμένα μέτρα στήριξης θα συνεχιστούν. Αλλά θα το πω και πάλι: Για εμάς η οριστική απάντηση είναι οι μόνιμες αυξήσεις των αποδοχών. Αυτές που ήδη γίνονται και που θα συνεχίσουν να ενισχύουν το εισόδημα και μετά το κύμα των ανατιμήσεων.

«Οι ακοστολόγητες δημαγωγίες και ο λαϊκισμός που φόρεσε τη μάσκα του life style να πάρουν τη θέση που τους αξίζει»

Με σκληρή γλώσσα ο Κυριάκος Μητσοτάκης καυτηρίασε την πολιτική τακτική του Στέφανου Κασσελάκη και του ΣΥΡΙΖΑ. «Η Ελλάδα δεν μπορεί να γυρίσει πίσω ούτε να ζήσει νέες τρικυμίες», επισήμανε και π[ρόσθεσε με νόημα: «Κάθε εμφάνιση της αντιπολίτευσης συνεπάγεται ένα κόστος 15-20 δισ., το οποίο κανείς δεν λέει από πού θα βρεθεί. Ποιος θα το πληρώσει. Και, προφανώς, σε τι νέους φόρους οδηγεί. Είναι ώρα, συνεπώς, οι ακοστολόγητες δημαγωγίες και ο λαϊκισμός που φόρεσε τη μάσκα του life style να πάρουν τη θέση που τους αξίζει».

Με το σύνθημα «σταθερά, πιο κοντά στην Ευρώπη» ο πρωθυπουργός επαναλαμβάνει ότι η Ελλάδα πρέπει να συνεχίσει στο δρόμο της προόδου που έχει ξεκινήσει να χαράσσει.