Μετατίθεται η συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για τις 20 Σεπτεμβρίου, δηλαδή κατά δύο μέρες την ημερομηνία που είχε προγραμματιστεί το τετ-α-τετ των ηγετών των δύο χωρών. Παράλληλα, να σημειωθεί ότι μετατίθεται και το ταξίδι του πρωθυπουργού στη Νέα Υόρκη

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Μητσοτάκης με τον Τούρκο Πρόεδρο είχε προγραμματιστεί να συναντηθούν στις 18 Σεπτεμβρίου στο πλαίσιο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη. 

Όπως είχε αναφέρει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης: «Πράγματι θα προετοιμαστεί η νέα συνάντηση ανάμεσα στον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο πλαίσιο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη. Όπως και η επικείμενη, προς το τέλος του έτους, στη Θεσσαλονίκη, διοργάνωση του Ανώτατου Συμβουλίου Ελλάδας και Τουρκίας». 

Πριν λίγες μέρες ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης είχε συναντηθεί με τον ομόλογό του στην Τουρκία Χακάν Φιντάν, με σκοπό, μεταξύ άλλων, να προετοιμάσουν και την εν λόγω συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού και του Τούρκου προέδρου και να καταλήξουν στην 18η Σεπτεμβρίου ως ημερομηνία συνάντησης. Είχαν συμφωνήσει η συνάντηση ανάμεσα στους δύο ηγέτες να αποτελέσει το κομβικό σημείο από το οποίο θα εκκινήσει η εφαρμογή του οδικού χάρτη για την ομαλοποίηση των σχέσεων μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας.