Τέλος στα σενάρια μιας πιθανής συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ φαίνεται να βάζει ο πρωθυπουργός με συνέντευξή του στην «Καθημερινή της Κυριακής».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης καταλογίζει στον Νίκο Ανδρουλάκη προσωπική εμμονή εναντίον του και συμπαράταξη με τον ΣΥΡΙΖΑ.
Επιμένει ότι n μόνη πρόταση διακυβέρνησης είναι η αυτοδυναμία του κόμματός του και χαρακτηρίζει αχταρμά τα σενάρια συνεργασίας που προτείνει ο κ. Τσίπρας.

«Δυστυχώς σε αντίθεση με άλλες στιγμές στη διαδρομή του ΠΑΣΟΚ ο κ. Ανδρουλάκης έχει το βλέμμα στραμμένο στο παρελθόν και εκεί συναντιέται με τον κ. Τσίπρα. Είναι σαφές ότι το ΠΑΣΟΚ του κ. Ανδρουλάκη είναι κοντά στον ΣΥΡΙΖΑ. Και αυτό πρέπει να το ξέρουν οι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ.

Αν βγαίνουν οι αριθμοί τότε μπορεί να δουν να επιστρέφει και με τη δική τους ψήφο ο κ Τσίπρας από το παράθυρο ο κ. Ανδρουλάκης έχει οδηγήσει το κόμμα του σε θέσεις που το φέρνουν πιο κοντά στον κ. Τσίπρα από την άρνηση της αξιολόγησης στο Δημόσιο μέχρι τα ναι μεν αλλά στη λειτουργία μη κρατικών πανεπιστημίων μέχρι την καταψήφιση της μεταρρύθμισης του ΕΦΚΑ για ταχύτερη απονομή συντάξεων.

Με το ΠΑΣΟΚ του κ Ανδρουλάκη θα είχαμε καθήλωση στις κρίσιμες μεταρρυθμίσεις αντί για την επιτάχυνσή τους αφού δείχνει να επιστρέφει στις παλιές λογικές του κρατισμού. Κι όλα αυτά αποτυπώνονται και στην καθημερινή πολιτική πρακτική του.

Βλέπετε ότι από το πρωί μέχρι το βράδυ καταγγέλλει την κυβέρνηση και εμένα προσωπικά όταν γύρω του ακούγονται θέσεις που έχουν πληρώσει ακριβά και οι οπαδοί του ΠΑΣΟΚ.

Αλλαγές νομισμάτων κρατικοποιήσεις τραπεζών και οργανισμών και νέους φόρους. Για να μη μιλήσω και για τις απολύσεις δικαστών που διαλαλεί ο κ.Πολάκης. Δεν έχω συνεπώς και πολλά πράγματα να συζητήσω μαζί του» τονίζει χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.