Ευρεία είναι η συμπαράσταση στη Σοφία Ζαχαράκη μετά την απαράδεκτη επίθεση που εξαπέλυσε εναντίον της ο Θάνος Τζήμερος, ο οποίος, με αφορμή την ανάληψη του υπουργείου Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας από την ίδια, ανάφερε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης πως «ευτυχώς που ιδρύθηκε υπουργείοΟικογένειας, με επικεφαλής μια άγαμη και άτεκνη, για να αρχίσουμε να γεννάμε».

Η Κατερίνα Μονογυιού, βουλευτής της ΝΔ, με δηλώσεις της στο mega, χαρακτήρισε απαράδεκτες τις δηλώσεις Τζήμερου και τόνισε πως η Σοφία Ζαχαράκη είναι μία εργατική και αξιόλογη γυναίκα, η οποία έχει αποδείξει μέσα από το έργο της ότι μπορεί να κάνει πράγματα. «Τέτοιου είδους συμπεριφορές δεν είναι αποδεκτές στο κοινωνικό σύνολο. Όταν αναφερόμαστε σε μία γυναίκα, όπως η Σοφία Ζαχαράκη, η επιλογή της να μην κάνει οικογένεια και παιδιά, τουλάχιστον ακόμα, είναι δικό της θέμα. Το σημαντικό είναι ότι στηρίζουμε τις επιλογές του πρωθυπουργού», είπε.

Τις δηλώσεις Τζήμερου καταδίκασε και η Ματίνα Παγώνη, πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, η οποία υπογράμμισε ότι η Σοφία Ζαχαράκη θα κριθεί από έργο της κι όχι από τις προσωπικές της επιλογές.  «Η κα Ζαχαράκη έχει οικογένεια, με την οικογένειά της πήγε και ορκίστηκε. Το ότι δεν έχει παντρευτεί ή δεν έχει παιδιά είναι προσωπική της επιλογή και κανένας δεν έχει δικαίωμα να το κρίνει. Λυπάμαι για αυτές τις δηλώσεις και θεωρώ ότι δεν αξίζει τον κόπο να ασχολούμαστε με δηλώσεις που έχουν γίνει κατά αυτό τον τρόπο», δήλωσε.

Η Άννα Χατζησοφιά από τον ΣΥΡΙΖΑ, χαρακτήρισε τον Θάνο Τζήμερο «γνωστό σεξιστή και ρατσιστή» και καταδίκασε τις δηλώσεις του. «Οι γυναίκες δεν είναι αναπαραγωγικές μηχανές, οι γυναίκες έχουν πολλαπλούς ρόλους και πρέπει να στηρίξουμε την ισότητα των φύλων», κατέληξε.

Σημειώνεται πως τόσο ο πολιτικός κόσμος όσο και χρήστες του διαδικτύου έχουν εκφράσει τη συμπαράστασή τους στην υπουργό απέναντι στη σεξιστική επίθεση που δέχτηκε. Πέρα, εννοείται, από τους συναδέλφους της και υπουργούς της ΝΔ, στο πλευρό της Σοφίας Ζαχαράκη τάχθηκαν ανοιχτά, μεταξύ άλλων, η  βουλευτής Επικρατείας, Έλενα Ακρίτα και η Άννα Χατζησοφιά από τον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, ο Παύλος Χρηστίδης και η Ζέφη Δημαδάμα από το ΠΑΣΟΚ - Κίνημα Αλλαγής, ενώ σε ανάρτησή τους οι «Υπέροχες Γυναίκες» (ηλεκτρονική πλατφόρμα διάδρασης γυναικών) ανέφεραν πως «ούτε τα παιδιά, ούτε η μητρότητα, ούτε οποιοδήποτε κομμάτι της προσωπικής ζωής μιας γυναίκας, καθορίζει τις ικανότητές της να ηγείται».