Κόλαφος ήταν ο Υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης και βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Κωνσταντίνος Κυρανάκης, κατά των πανηγυρισμών του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Νίκου Ανδρουλάκη, για τα αποτελέσματα των αυτοδιοικητικών εκλογών.

Συγκεκριμένα ο Κωνσταντίνος Κυρανάκης βρέθηκε στο τηλεοπτικό πάνελ του ΣΚΑΙ και του ζητήθηκε να σχολιάσει τα αποτελέσματα των αυτοδιοικητικών εκλογών καθώς και τις πανηγυρικές δηλώσεις Ανδρουλάκη. Ο Υφυπουργός ανέφερε δηκτικά ότι ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ εμφανίζεται ως νικητής σε εκλογές που δεν έχει κερδίσει ενώ διερωτήθηκε πώς γίνεται ο Νίκος Ανδρουλάκης, ενώ η Νέα Δημοκρατία έχει κερδίσει 8 Περιφέρειες, χωρίς τους αντάρτες και το ΠΑΣΟΚ μόλις μιάμιση Περιφέρεια, να παρουσιάζει κάτι τέτοιο ώς ήττα Μητσοτάκη.

Ο Κωνσταντίνος Κυρανάκης χαρακτήρισε τους πανηγυρισμούς και τις δηλώσεις Ανδρουλάκη ως αλαζονεία, ενώ δήλωσε ότι το να βάζεις τον πήχη στο μηδέν και να κερδίζεις μιάμιση περιφέρεια, δεν μπορεί να χαρακτηριστεί σε καμία περίπτωση νίκη.


Ακολουθεί αναλυτικά η στιχομυθία:


Κ. Κυρανάκης: « Ο κ. Ανδρουλάκης για ακόμη μία φορα εμφανίζεται ως νικητής σε εκλογές που δεν έχει κερδίσει. Πως γίνεται σε εκλογές που η Ν.Δ. έχει κερδίσει 8 Περιφέρειες, το ΠΑΣΟΚ έχει κερδίσει μιάμιση Περιφέρεια, να εμφανίζεται ως νικητής και να το παρουσιάζει ως ήττα Μητσοτάκη ενώ έχει την πλειοψηφία των Περιφερειών της χώρας, ειλικρινά δεν το καταλαβαίνω. Και δεν είναι η πρώτη φορά που το κάνει. Θεωρώ ότι αυτό είναι αλαζονεία. Δηλαδή να βάζεις τον πήχη στο μηδέν και να κερδίζεις μιάμιση Περιφέρεια να παρουσιάζεται ως νίκη, αντί να βάζεις έντιμα τον πήχη για νίκη σε όλες τις Περιφέρειες, διότι αυτό κάνουν τα κόμματα. Τα πολιτικά κόμματα κατεβάζουν υποψηφίους για να κερδίσουν. Δεν τους κατεβάζουν για χαβαλέ.»


Σία Κοσιώνη: « Εντάξει τα στοιχήματα μπαίνουν και μετά αξιολογούμε αν τα κερδίζεις ή αν δεν τα κερδίζεις.»


Κ. Κυρανάκης: « Ναι, στις 13 Περιφέρειες, η Νέα Δημοκρατία κέρδισε 8. Ο ΣΥΡΙΖΑ κέρδισε μηδέν, το ΠΑΣΟΚ μιάμιση. Δεύτερο κόμμα είναι οι αντάρτες, οι οποίοι προέρχονται από την Νέα Δημοκρατία»