Ευθύνες στον Αλέξη Τσίπρα για τη στρατηγική επιλογή της σιωπής απέναντι στα όσα έκανε ο Στέφανος Κασσελάκης χρεώνει η πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αννέτα Καββαδία, η οποία αναγνωρίζει στον νέο πρόεδρο σχέδιο μετάλλαξης του κόμματος.

«Φάνηκε από την πρώτη στιγμή ανάληψης της νέας ηγεσίας ότι το Συνέδριο δεν αποτελούσε προτεραιότητά τους. Ζητήσαμε να γίνει, όπως είχε αποφασιστεί, τον Νοέμβριο και με διάφορες αστείες δικαιολογίες το ανέβαλλαν - ασχέτως αν οι εξελίξεις τούς υποχρεώνουν στην πραγματοποίησή του. Αλλά και στην Κεντρική Επιτροπή, η ελεγχόμενη -όπως αποδείχθηκε- πλειοψηφία του προεδρείου, αρνήθηκε -με το έτσι θέλω- να προτάξει ως θέμα συζήτησης και να βάλει σε ψηφοφορία τόσο την πρόταση Κασσελάκη περί δημοψηφίσματος για τις διαγραφές όσο και την εναντίον του προεδρείου πρόταση μομφής που καταθέσαμε. Η εντελώς διχαστική και προσβλητική ομιλία του νέου προέδρου στην έναρξη της συνεδρίασης έδειξε τους σχεδιασμούς που συγκεκριμένοι κύκλοι εξυφαίνουν και επιβεβαίωσε όσα ήδη είχαμε διαπιστώσει από τις πρώτες στιγμές της νέας προεδρίας».

Χρησιμοποιώντας ιδιαιτέρως αυστηρή γλώσσα σημειώνει πως «ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ του κ. Κασσελάκη δεν μπορεί να αποτελεί κόμμα της Αριστεράς. Όσο για τη στάση του Αλέξη Τσίπρα όλο αυτό το διάστημα, κρίνεται, όπως άλλωστε κρινόμαστε όλες και όλοι. Ακούστηκαν, κατά τη διαδικασία εκλογής νέου προέδρου, πράγματα για τα οποία, προσωπικά, θεωρώ πως όφειλε να τοποθετηθεί, χωρίς να παραβιάσει την ουδετερότητά του. Επέλεξε να μην το κάνει. Σιώπησε ακόμα και όταν ο Στ. Κασσελάκης επιτέθηκε σε βασικές επιλογές της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ και του ίδιου ως πρωθυπουργού. Εκτιμώ πως αυτή η σιωπή ήταν λάθος».