«Είναι προφανές ότι εάν δεν ήταν υποψήφια θα ήμουν στον β΄ γύρο», τόνισε ο Παύλος Γερουλάνος, ρίχνοντας τα «καρφώνοντας» την Άννα Διαμαντοπούλου, ενώ σχετικά με την απώλεια της δεύτερης θέσης από τον Χάρη Δούκα, τόνισε πως «Ήταν θρίλερ, με τα πάνω και τα κάτω του».

Ειδικότερα, αιχμές κατά της Άννας Διαμαντοπούλου άφησε ο Παύλος Γερουλάνος κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στο Mega. Μιλώντας στο Live News ο βουλευτής Α' Αθήνας που έχασε για λίγες ψήφους την είσοδό του στον β' γύρο των εσωκομματικών εκλογών τόνισε ότι εάν δεν είχε κατέβει υποψήφια η Άννα Διαμαντοπούλου τότε εκείνος θα είχε βρεθεί αντιμέτωπος με τον κ. Ανδρουλάκη.

«Είναι προφανές αυτό. Νομίζω πως υπήρχε καλή διάθεση από τη δική μου δουλειά. Θεωρούσα ότι μέχρι αυτήν την υποψηφιότητα είχαμε κάνει μία ενδιαφέρουσα συμμαχία μεταξύ ομάδων που είχαν καιρό να βρεθούν στην ίδια μεριά και δεν άξιζε τον κόπο να τις χωρίσουμε», ανέφερε με νόημα ο κ. Γερουλάνος.

Ήταν θρίλερ, με τα πάνω και τα κάτω του

Σχετικά με το γεγονός ότι μέχρι τελευταία στιγμή η είσοδος στον β' γύρο παιζόταν μεταξύ αυτού και του Χάρη Δούκα - με τελικό νικητή τον δήμαρχο Αθηναίων - τόνισε ότι «ήταν θρίλερ, με τα πάνω και τα κάτω του. Δέχεσαι το αποτέλεσμα, κάνεις την κριτική σου και προχωράς με ό,τι έχεις πετύχει ή ό,τι δεν έχεις πετύχει. Για εμένα έχει αξία αυτή η διαδικασία να αναβαθμίσει τη λειτουργία του κόμματος. Σημασία έχει σε μία πορεία, που είναι πολύ μεγαλύτερη από τη δική μου υποψηφιότητα, να υπάρξει μία φωνή απέναντι στην κυβέρνηση Μητσοτάκη. Αν το κερδίσαμε αυτό την Κυριακή, τότε είναι μία μεγάλη παρακαταθήκη».

Αναφερόμενος στην εκλογική διαδικασία της επόμενης Κυριακής, ο βουλευτής μίλησε για την παλαιότερή δήλωσή του, όπου είπε πως «ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ πρέπει να είναι και βουλευτής».

«Είπα πως πρέπει να είναι βουλευτής γιατί θα δοθούν πολλές σκληρές μάχες στη Βουλή και εκεί ο κόσμος συγκρίνει τον πρωθυπουργό με οποιαδήποτε άλλη εναλλακτική πρόταση. Δεν είναι αν υποστηρίζω κάποιον η όχι απλώς οι μάχες θα είναι κρίσιμες. Το να ανοίξεις μία κουβέντα για την ψήφο είναι κακό και για εμένα και για αυτόν που θα εκλεγεί. Ο καθένας έχει τα συν και τα πλην του», σχολίασε με νόημα.

«Αν οι ψηφοφόροι δώσουν στον Ανδρουλάκη δεύτερη ευκαιρία, θα δούμε τις πρώτες μέρες αν έχει πάρει τα μηνύματα. Στο χέρι του είναι αν εκλεγεί πρόεδρος να πει τι είναι αυτό που θα αλλάξει. Θα φανεί από την πορεία του καθενός», συμπλήρωσε.

Σε σχέση με το debate που δεν θα γίνει, υποστήριξε ότι «η σημασία στο debate είναι πως θα άλλαζε τη δυναμική της τηλεμαχίας. Οι τηλεμαχίες στου δίνουν μία δυνατότητα να κρίνεις». Αναφορικά με το ποιος είναι ο ρόλος του ίδιου στην επόμενη ημέρα του ΠΑΣΟΚ, είπε ότι «ο σκοπός είναι να υπηρετήσω το κόμμα όσο καλύτερα μπορώ. Όπως και τον πρόεδρο του κόμματος. Θεσμικά θα κινηθώ πάντα και εξαρτάται από τον πρόεδρο τι ρόλο θα μου ζητήσει να παίξω».