Ιστιοφόρο με περίπου 60 επιβαίνοντες, σύμφωνα με την ΕΡΤ, 100 χλμ. ανοιχτά της Πύλου, εντόπισαν οι ιταλικές αρχές και έχει ενημερωθεί ο ελληνικός θάλαμος επιχειρήσεων. Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις Αρχές, το ιστιοφόρο δεν εκπέμπει σήμα κινδύνου, αλλά πλέει κανονικά και η κατάσταση παρακολουθείται. Για την ύπαρξη του σκάφους ενημέρωσε ο ιταλικός θάλαμος επιχειρήσεων το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Ερευνας και Διάσωσης του Υπουργείου Ναυτιλίας.

Όπως είπε ο εκπρόσωπος Τύπου του Λιμενικού Σώματος Νίκος Αλεξίου στον ΣΚΑΪ: «Το ουσιώδες είναι ότι το σκάφος πλέει κανονικά στα όρια των δυο γραμμών (Ιταλία - Ελλάδα) και δεν έχει υπάρξει κίνδυνος. Πάει και ελικόπτερο για να διαπιστωθεί η ακρίβεια των στοιχείων» σημείωσε ο κ. Αλεξίου. «Αυτή τη στιγμή δεν έχουμε σαφή εικόνα για αριθμό μεταναστών... Δεν υπάρχει κίνδυνος, δεν επικρατούν αυτή τη στιγμή δυσμενείς καιρικές συνθήκες» διευκρίνισε. Τόνισε ότι παραπλέοντα σκάφη στην περιοχή, φορτηγά πλοία, κατευθύνονται στο σημείο.

Στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή οι έρευνες για τον εντοπισμό αγνοουμένων από το ναυάγιο που σημειώθηκε την Τετάρτη, 14 Ιουνίου, συνεχίζονται αδιαλείπτως αν και για δεύτερο 24ωρο δεν έχουν αποδώσει. Ακόμα, αξίζει να σημειωθεί πως αυτήν την ώρα οι δυνάμεις που επιχειρούν είναι μια φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού, έξι παραπλέοντα πλοία και ένα ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας.