Προειδοποίηση από το Ισραήλ έλαβε η Υπηρεσία του ΟΗΕ για τους Παλαιστίνιους Πρόσφυγες (UNRWA) και έτσι, ζήτησε την Παρασκευή να εκκενωθούν πολλά από τα σχολεία της, όπου έχουν καταφύγει Παλαιστίνιοι στην πόλη της Γάζας, κρίνοντας ότι «δεν είναι πλέον ασφαλή».

Η ανακοίνωση της UNRWA ανέφερε συγκεκριμένα: «Ενημερωθήκαμε από το Ισραήλ ότι είναι αναγκαίο να εκκενώσουμε τις δομές αυτές το συντομότερο δυνατόν».

«Κάναμε ό,τι μπορούσαμε για να διαμαρτυρηθούμε και να απορρίψουμε αυτήν την απόφαση, όμως το συμπέρασμα είναι ότι πλέον οι δομές μας δεν είναι πια ασφαλείς», πρόσθετε η UNRWA στην ανακοίνωσή της, ζητώντας να προχωρήσει «αμέσως» η εκκένωση.

Προειδοποίηση και στην Ερυθρά Ημισέληνο για εκκένωση νοσοκομείου στη Γάζα 

Λίγο νωρίτερα από την προειδοποίηση του Ισραήλ στην υπηρεσία του ΟΗΕ, η παλαιστινιακή Ερυθρά Ημισέληνος είχε αναφέρει ότι έλαβε, επίσης, προειδοποίηση από τις ισραηλινές δυνάμεις να εκκενώσει αμέσως το νοσοκομείο Αλ Κοντς της Γάζας.

Στο νοσοκομείο αυτό νοσηλεύονται αυτή τη στιγμή 400 ασθενείς και φιλοξενούνται 12.000 εκτοπισμένοι άμαχοι, υποστηρίζει η παλαιστινιακή οργάνωση αρωγής και περίθαλψης.

Η Ερυθρά Ημισέληνος απηύθυνε κατεπείγουσα έκκληση στη διεθνή κοινότητα, αναφέροντας: «Καλούμε τον κόσμο να αναλάβει αμέσως και επειγόντως δράση για να εμποδίσει μια νέα σφαγή, σαν εκείνη που συνέβη στο Νοσοκομείο Βαπτιστών Αλ Άχλι».