Κανένας αναλυτής δεν πίστευε ότι με αυτό το συνονθύλευμα ιδεών και προσώπων το κόμμα θα είχε πολιτικό μέλλον. Εκμεταλλεύτηκε τις συγκυρίες και τις δυσκολίες των Μνημονίων, πούλησε παραμύθια και με τη δημαγωγία του Τσίπρα και των στελεχών κέρδισε την ψήφο του ελληνικού λαού, ο οποίος το μετάνιωσε σκληρά μέσα σε λίγα χρόνια.

Χθες στην εφημερίδα μας προσπάθησα να αναλύσω για ποιους λόγους ο ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζει συνεχώς μειωμένα ποσοστά και γιατί θα συρρικνώνεται συνεχώς φτάνοντας στα ποσοστά που είχε πριν από μερικά χρόνια. Η αλήθεια είναι ότι η Ιστορία εκδικείται τον ΣΥΡΙΖΑ για μια σειρά από επικίνδυνες επιλογές που έκανε όσο ήταν κυβέρνηση, αλλά και για την τοξική του αντιπολίτευση που έχει ξεπεράσει κάθε όριο ανοχής από τους πολιτικούς του αντιπάλους.

ΦΑΙΝΕΤΑΙ λοιπόν ότι ήρθε το πλήρωμα του χρόνου για τον ΣΥΡΙΖΑ. Ο κόσμος τού έχει γυρίσει την πλάτη και είναι

πολύ πιθανό η συρρίκνωση των ποσοστών του να είναι τόσο μεγάλη, που σε λίγο καιρό να τον ξεπεράσει σε ποσοστά σίγουρα το ΠΑΣΟΚ, ίσως και το ΚΚΕ σε βάθος χρόνου.

ΜΕ ΑΠΛΑ ΛΟΓΙΑ, ο ΣΥΡΙΖΑ πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο και θα πάει ακόμα χειρότερα απομονωμένος από τις εξελίξεις της κοινωνίας και μακριά από την πραγματικότητα, η οποία θα αποδειχθεί καθοριστική για να αποδοκιμαστεί και το κόμμα αλλά και ο ίδιος ο Κασσελάκης στις ευρωεκλογές του Μαρτίου.

Η ΑΛΗΘΕΙΑ είναι ότι κανένας σοβαρός αναλυτής δεν πίστευε ότι με αυτό το συνονθύλευμα ιδεών και προσώπων ο ΣΥΡΙΖΑ θα είχε πολιτικό μέλλον. Εκμεταλλεύτηκε τις συγκυρίες και τις δυσκολίες των Μνημονίων, πούλησε παραμύθια στους πολίτες και με τη δημαγωγία του Τσίπρα και των στελεχών του κέρδισε την ψήφο του ελληνικού λαού, ο οποίος το μετάνιωσε σκληρά μέσα σε λίγα χρόνια.

ΑΠΟ ΕΔΩ και πέρα ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για το κόμμα του Κασσελάκη. Μπορεί κάποιοι στην Κουμουνδούρου να πανηγυρίζουν για την απώλεια μερικών περιφερειών και δήμων από τη ΝΔ, καλό όμως θα είναι να κοιτάξουν τα χάλια τους και γιατί ο κόσμος τούς γυρίζει την πλάτη.

Ο ΣΥΡΙΖΑ έχασε την ευκαιρία μετά την παραίτηση του Τσίπρα να μετεξελιχθεί σε ένα κόμμα σύγχρονο και ευρωπαϊκό. Με την επιλογή που έγινε στις εσωκομματικές εκλογές, η πλειοψηφία των μελών και των φίλων που πήγαν να ψηφίσουν αποφάσισε ότι θέλει ένα κόμμα συνέχεια του Τσίπρα και του Πολάκη. Αυτές οι επιλογές στην πολιτική πληρώνονται πολύ ακριβά…