Στον ανασχηματισμό της 14ης Ιουνίου ο Γιώργος Μυλωνάκης τοποθετήθηκε υφυπουργός Παρά τω Πρωθυπουργώ, μετά από μια κατά κοινή ομολογία πετυχημένη θητεία ως γενικός γραμματέας της Βουλής. Μία ημέρα μετά την ανάληψη των καθηκόντων του, με ανάρτησή του στα κοινωνικά μέσα, είπε τα κάτωθι: «Μεγάλη η τιμή αλλά εξίσου μεγάλη και η ευθύνη. Ευχαριστώ θερμά τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για τη διαχρονική εμπιστοσύνη στο πρόσωπό μου και ελπίζω ότι θα καταφέρω να φανώ αντάξιος τόσο της εμπιστοσύνης όσο και των προσδοκιών του. Με τη χθεσινή ανάληψη των καθηκόντων μου ως υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ, κλείνει όμως και ο κύκλος μου στη Βουλή των Ελλήνων, την οποία υπηρέτησα από τη θέση του γενικού γραμματέα τα τελευταία πέντε χρόνια. Θα ήθελα λοιπόν με την ευκαιρία αυτή να ευχαριστήσω τον πρόεδρο της Βουλής κ. Κωνσταντίνο Τασούλα και τον πρώην ειδικό και νυν γενικό γραμματέα κ. Βασίλη Μπαγιώκο για την υποδειγματική συνεργασία μας, τους συνεργάτες μου που με στήριξαν όλα αυτά χρόνια, αλλά και όλο το προσωπικό της Βουλής».

Ο πρωθυπουργός τον εμπιστεύεται απόλυτα, καθώς ήταν κοντά του ως ειδικός σύμβουλος στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, την περίοδο 2013-2015. Επίσης, όταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέλαβε την ηγεσία της παράταξης το 2016, τον όρισε σύμβουλό του επί θεμάτων Θεσμών και Διαφάνειας. Μαζί με τον υπουργό Επικρατείας Ακη Σκέρτσο, ο Γιώργος Μυλωνάκης μετέχει στη διαδικασία του ανασχηματισμού των γενικών γραμματέων. Αλλωστε, τη δημόσια διοίκηση τη γνωρίζει με το παραπάνω. Την υπηρετεί από το 2003, όταν και διορίστηκε μέσω ΑΣΕΠ στην Περιφέρεια Αττικής, για να μετακινηθεί το 2006 στο υπουργείο Οικονομικών και συγκεκριμένα στην Επιτροπή Εποπτείας Ιδιωτικής Ασφάλισης (καταργήθηκε το 2010 και οι αρμοδιότητές της μεταφέρθηκαν στην Τράπεζα της Ελλάδος). Το 2008, ο Γιώργος Μυλωνάκης μετακινήθηκε στην Επιτροπή Ανταγωνισμού. Το know-how του είναι παραπάνω από πολύτιμο για την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, που υπό την ηγεσία του Κυριάκου Μητσοτάκη αναδεικνύει τους τεχνοκράτες που οδηγούν τη χώρα σε υπήνεμα νερά και στην ανάπτυξη.

Τους… ενοχλεί

Η συνεχής αναβάθμισή του είναι ορατή τοις πάσι. Εξ ου και το ότι έχει βρεθεί επανειλημμένα τον τελευταίο καιρό στο στόχαστρο του αντιπολιτευόμενου Τύπου. Στην Κουμουνδούρου, όπου δεν έχουν ανάλογης ποιότητας στελέχη, τον Γιώργο Μυλωνάκη τον φοβούνται και αυτό φαίνεται. Προχθές, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ συμμετείχε σε διυπουργική σύσκεψη, η οποία πραγματοποιήθηκε υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και στην οποία έδωσαν το παρών η πρόεδρος της Επιτροπής Ανταγωνισμού, Αϊρίν Εβελυν Μικέλα Μαίρη Σαρπ, ο υπουργός Ανάπτυξης Τάκης Θεοδωρικάκος, ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Χρήστος Στυλιανίδης, ο υπουργός Επικρατείας Μάκης Βορίδης, ο γενικός γραμματέας του πρωθυπουργού Στέλιος Κουτνατζής και ο επικεφαλής του Οικονομικού Γραφείου του πρωθυπουργού, Αλέξης Πατέλης. Ο Γιώργος Μυλωνάκης ενημέρωσε διά των κοινωνικών μέσων πως «εξετάστηκαν τρόποι ταχείας περαιτέρω ενίσχυσης της Επιτροπής με εξειδικευμένο προσωπικό και υπογραμμίστηκε η στήριξη της κυβέρνησης στο έργο της για τη διασφάλιση και την τόνωση του ανταγωνισμού στην αγορά».

Ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ ανήκει σε εκείνους που δεν φοβούνται να μιλήσουν και να τοποθετηθούν δημόσια. Έχει αρθρογραφήσει επί μακρόν στον Τύπο, ενώ είναι ιδιαίτερα δραστήριος στα κοινωνικά μέσα, προβάλλοντας το κυβερνητικό έργο. Αναπαράγει ακατάπαυστα στο X (πρώην Τwitter) τις τοποθετήσεις του πρωθυπουργού, των υπουργών, αλλά και πολλά δημοσιεύματα. Και δίνει συνεχώς και κατ’ αυτόν τον τρόπο το παρών, στην απαιτούμενη διαρκή μάχη για την ανάδειξη της δουλειάς που γίνεται σε όλα τα επίπεδα.