Ο Στέφανος θέλει να παραμείνει Στέφανος για τον κόσμο. Γιατί; Μα διότι, όπως εξήγησε ο ίδιος στη συνέντευξή του στον Alpha, για αυτό τον ψήφισαν και τον εξέλεξαν πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ. Μάλιστα διευκρίνισε και τι εννοεί λέγοντας: Εκλέχθηκα για την ανθρωπιά μου.

Ο Στέφανος Κασσελάκης σε αυτήν τη συνέντευξη τα είπε όλα. Πρωτίστως ότι ο ίδιος και ο ΣΥΡΙΖΑ θα κερδίσουν στις ευρωεκλογές. Θα νικήσουν, θα είναι πρώτο κόμμα. Η εξήγηση σε αυτό απλή και δόθηκε από τον ίδιο. Όπως σημείωσε: Το κόμμα είναι πλέον συμπαγές. Βέβαια το ότι συνεχίζονται οι αποχωρήσεις δεν παίζει ρόλο γιατί όπως σημείωσε: Γίνονται εγγραφές νέων μελών.

Έδωσε απάντηση όμως και γιατί επελέγη από τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, περίπου 75.000 είναι η αλήθεια, λέγοντας πως βασική αιτία ήταν η ανθρωπιά του. Αυτή που δείχνει αγκαλιάζοντας τον κόσμο όπου βρεθεί και όπου σταθεί, βγάζοντας selfies και μοιράζοντας υποσχέσεις σε όποιον του θέτει ένα αίτημα ή του καταθέτει ένα παράπονο. Η αλήθεια είναι πάντως πως δεν έχει πει όχι σε κανέναν, σε καμία κοινωνική ομάδα και κυρίως σε κανέναν από αυτούς που συναντά στις βόλτες του στην Αθήνα και αλλού.

Ο αδιαμεσολάβητος Στέφανος είναι ένας απλός άνθρωπος παρότι είναι ο Στέφανος της Ελλάδας. Βέβαια έχει συνηθίσει και την προσφώνηση πρόεδρε δείχνοντας πως μπαίνει στο πετσί του ρόλου, κάτι αναγκαστικό αφού πλέον ο στόχος είναι η νίκη στις ευρωεκλογές. Και η ανατροπή των ποσοστών των δημοσκοπήσεων που δείχνουν τον ίδιο και το κόμμα του να πηγαίνουν προς την πλευρά των μονοψήφιων.

Ο Στέφανος πάντως πρέπει να σημειωθεί ότι απέχει πολύ και από τα ποσοστά του κόμματός του. Αλλά αυτό είναι άλλο ζήτημα. Α, και κάτι ακόμη: ψηφίστηκε και για τη βούλησή του να... σπάσει αυγά.