Την έντονη δυσφορία του κατά της αλαζονείας των υποστηρικτών του Στέφανου Κασσελάκη, εξέφρασε ο Χρήστος Γιαννούλης. Στη συνέντευξη που παραχώρησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στον ΣΚΑΙ, είπε ότι η εκλογή από τη βάση του κόμματος με 56.000 ψήφους, δεν αποτελεί λευκή επιταγή. Ερωτηθείς εάν θα γίνει τελικά το συνέδριο όπως έχει προγραμματιστεί, είπε ότι πιστεύει πως το συνέδριο πράγματι θα γίνει. Παράλληλα, κάλεσε τους υποστηρικτές του Στέφανου Κασσελάκη «αυτούς που χρησιμοποιούν τις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας, που βρίζουν απ' το πρωί μέχρι το βράδυ, να αναρωτηθούν στο τέλος όταν θα καταλήξουμε σε ένα κόμμα χωρίς κανόνες, χωρίς λογοδοσία, χωρίς δημοκρατικές διαδικασίες, χωρίς όργανα, εάν αυτό θα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ που και οι ίδιοι θέλουν και τους υπόσχεται ο Στέφανος Κασσελάκης». Η αλήθεια είναι ότι η συγκεκριμένη μερίδα ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ, ποσώς τους ενδιαφέρει εάν θα υπάρχουν κανόνες, λογοδοσία και όργανα. Οι «ζηλωτές» του Στέφανου Κασσελάκη, επιθυμούν την επανεκλογή του, με κάθε τρόπο.

Βέλη προς τη Θεοδώρα Τζάκρη

Με δηκτικό τρόπο σχολίασε τη συμπεριφορά της Θεοδώρας Τζάκρη, καθώς κατά τον κύριο Γιαννούλη, αντί να ασχολείται με τις θεσμικές της υποχρεώσεις ως γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας, ασχολείται με «προφητείες» για την άνετη επανεκλογή του Στέφανου Κασσελάκη. Συγκεκριμένα, είπε πως πρέπει «να αποσυρθεί αυτή η αλαζονεία. Εγώ δεν έχω ξαναζήσει τέτοιο μέγεθος αλαζονείας - και από πρόσωπα που έχουν θέση ευθύνης. Ο κύριος Κατρίνης του ΠΑΣΟΚ, δεν παραιτήθηκε από κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος, αλλά σταμάτησε να ασκεί τα καθήκοντα του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου, γιατί ήταν υποψήφιος. Σήμερα έχουμε ανθρώπους σε θέσης ευθύνης στην κοινοβουλευτική ομάδα, που με το μόνο που ασχολούνται είναι ή να βρίζουν τους άλλους, ή να εμφανίζονται με μια αλαζονεία, "ότι είναι όλα λυμένα. Αν κατέβει ο Κασσελάκης βγήκε"».

Στο σχόλιο του δημοσιογράφου, ότι οι συγκεκριμένες κατηγορίες αφορούν τη Θεοδώρα Τζάκρη, ο κύριος Γιαννούλης είπε «δε με ενδιαφέρει ποιος τα λέει. "Θα μπορούσε να φέρει 5.000 κόσμο στο Μεταξουργείο". Σιγά ρε παιδιά. Σιγά ρε παιδιά. Οι πολιτικοί είναι για να βοηθάνε τους ανθρώπους». Αξίζει να σημειωθεί ότι ενώ ο κύριος Γιαννούλης δεν κατονόμασε την κυρία Τζάκρη, εντούτοις είναι η μόνη που κατέχει θεσμικό ρόλο στην κοινοβουλευτική ομάδα -για την οποία έκανε λόγο-, ενώ έφερε σε αντιπαραβολή τη συμπεριφορά που είχε ο Μιχάλης Κατρίνης, κατά τη διάρκεια των εσωκομματικών εκλογών του ΠΑΣΟΚ. Είναι σαφές ότι θα υπάρξει η απάντηση της Θεοδώρας Τζάκρη. Η συνέχεια, επί της οθόνης...

Η δήλωση του Χρήστου Γιαννούλη

Χρήστος Κούτρας: «Θα γίνει συνέδριο;»

Χρήστος Γιαννούλης: «Εγώ πιστεύω ότι θα γίνει. Εγώ θέλω να είμαι ειλικρινής και απέναντι σε αυτούς που χρησιμοποιούν τις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας, που βρίζουν απ' το πρωί μέχρι το βράδυ, να αναρωτηθούν στο τέλος όταν θα καταλήξουμε σε ένα κόμμα χωρίς κανόνες, χωρίς λογοδοσία, χωρίς δημοκρατικές διαδικασίες, χωρίς όργανα, εάν αυτό θα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ που και οι ίδιοι θέλουν και τους υπόσχεται ο Στέφανος Κασσελάκης».

Γιάννης Ντσούνος: «Άρα, οδηγείστε σε μια νέα διάσπαση».

Χρήστος Γιαννούλης: «Όχι, οδηγούμαστε σε μια προσπάθεια -έστω και την τελευταία στιγμή-, να καταλάβουμε ποιο είναι το πρόβλημα. Το πρόβλημα είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να εμπιστεύεται και να έχει κορώνα τα μέλη και τη βάση. Αλλά πρέπει να έχει και κανόνες που ισχύουν για όλους. Και η εκλογή, δεν είναι λευκή επιταγή. Αυτό είναι το πολιτικό πρόβλημα».

Χρήστος Κούτρας: «Υπάρχει κάτι που μπορεί να κάνει ο κύριος Κασσελάκης τώρα και να είναι υποψήφιος;»

Χρήστος Γιαννούλης: «Βεβαίως. Να κάνει μια έντιμη -κατά τη γνώμη μου- συζήτηση, με όλους τους ανθρώπους που συνθέτουν: και την κεντρική επιτροπή και την κοινοβουλευτική ομάδα και να αποσυρθεί αυτή η αλαζονεία. Εγώ δεν έχω ξαναζήσει τέτοιο μέγεθος αλαζονείας - και από πρόσωπα που έχουν θέση ευθύνης. Ο κύριος Κατρίνης του ΠΑΣΟΚ, δεν παραιτήθηκε από κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος, αλλά σταμάτησε να ασκεί τα καθήκοντα του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου, γιατί ήταν υποψήφιος. Σήμερα έχουμε ανθρώπους σε θέσης ευθύνης στην κοινοβουλευτική ομάδα, που με το μόνο που ασχολούνται είναι ή να βρίζουν τους άλλους, ή να εμφανίζονται με μια αλαζονεία, "ότι είναι όλα λυμένα. Αν κατέβει ο Κασσελάκης βγήκε". Προφητεύουν αποτελέσματα, θα μπορούσε -»

Χρήστος Κούτρας: «Την κυρία Τζάκρη λέτε».

Χρήστος Γιαννούλης: «Δε με ενδιαφέρει ποιος τα λέει. "Θα μπορούσε να φέρει 5.000 κόσμο στο Μεταξουργείο". Σιγά ρε παιδιά. Σιγά ρε παιδιά. Οι πολιτικοί είναι για να βοηθάνε τους ανθρώπους».

Χρήστος Κούτρας: «Φοβάστε επεισόδια στο συνέδριο;»

Χρήστος Γιαννούλης: «Δε φοβάμαι τίποτα. Ούτε το θάνατο, ούτε τις εκλογές. Αυτό που φοβάμαι, είναι την υποκρισία».