Στην Κουμουνδούρου υπάρχει διάχυτη ανησυχία γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν μπόρεσαν να βρουν απάντηση στα όσα ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός. Εδειχναν αμήχανοι και δεν περίμεναν νέες εξαγγελίες στην τελική ευθεία προς τις εκλογές.

Την εξήγησή της έχει η προσπάθεια του Αλέξη Τσίπρα να απευθυνθεί σε όλους τους ψηφοφόρους και εκτός ΣΥΡΙΖΑ. Τα ποιοτικά στοιχεία των μετρήσεων που δείχνει ο δημοσκόπος Δημήτρης Μαύρος στον Αλέξη Τσίπρα επιβεβαιώνουν ότι υπάρχει σοβαρό θέμα για τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Δεν τον εμπιστεύεται η μεσαία τάξη και δεν πρόκειται να τον ψηφίσει και σε αυτές τις εκλογές. Γι’ αυτό ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ταβάνι το 27% και σε καμία δημοσκόπηση δεν μπορεί να ξεπεράσει με τις αναγωγές αυτό το ποσοστό.

Την ίδια στιγμή, σε όλες τις κυλιόμενες μετρήσεις δεν παρατηρείται μαζική και οργανωμένη μετακίνηση των ψηφοφόρων του Κασιδιάρη προς συγκεκριμένο κόμμα. Περίπου το 1% πηγαίνει στο ΕΑΝ του Κανελλόπουλου, άλλο ένα 1% πηγαίνει σε άλλα δεξιά κόμματα, το 0,5% στον ΣΥΡΙΖΑ και υπόλοιποι δηλώνουν ότι είναι απογοητευμένοι και δεν θα πάνε να ψηφίσουν. Συμπέρασμα; Οι ψηφοφόροι του κόμματος Κασιδιάρη δεν πρόκειται να αλλάξουν σημαντικά τις εκλογικές ισορροπίες.

Οσον αφορά την Κουμουνδούρου, υπάρχει διάχυτη ανησυχία γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά ο Αλέξης Τσίπρας δεν μπόρεσαν να βρουν απάντηση στα όσα ανακοίνωσε χθες ο πρωθυπουργός. Εδειχναν αμήχανοι και δεν περίμεναν νέες εξαγγελίες στην τελική ευθεία προς τις εκλογές. Προσπάθησαν να αποδομήσουν τις εξαγγελίες υποστηρίζοντας ότι η Ν.Δ… χάνει τις εκλογές(!), αλλά αυτό το επιχείρημα δεν πείθει ούτε μικρά παιδιά. Το θέμα είναι εάν έχει απάντηση ο ΣΥΡΙΖΑ στα όσα είπε ο πρωθυπουργός. Και προς το παρόν δεν έχει.

Βέβαια απομένουν 12 ημέρες ακόμα μέχρι να ανοίξουν οι κάλπες την Κυριακή της 21ης Μαΐου και όσο υπάρχει ακόμα χρόνος κανένας δεν ξέρει τι θα μπορούσε να συμβεί. Το μήνυμα πάντως δεν πρόκειται να αλλάξει. Η μεσαία τάξη δεν θέλει τον Τσίπρα και αυτό θα επιβεβαιωθεί στις εκλογές. Τα όσα έκανε στους πολίτες τα 4,5 χρόνια που ήταν πρωθυπουργός φτάνουν και περισσεύουν για να τον μαυρίσουν και πάλι. Μεσαία τάξη και ΣΥΡΙΖΑ είναι δύο λέξεις εντελώς αντίθετες μεταξύ τους. Αυτή είναι η πραγματικότητα…

Αργοπορία σε όλα από τον ΕΟΑΝ

Την ανυπαρξία του Ελληνικού Οργανισμού Ανακύκλωσης (ΕΟΑΝ) στηλιτεύουν κορυφαία στελέχη του υπουργείου Ενέργειας, αλλά και ο ίδιος ο υπουργός, Κ. Σκρέκας. Σύμφωνα με πληροφορίες, δυσφορία υπάρχει για τη διοίκηση, η οποία τοποθετήθηκε εκεί για να δώσει γρήγορες λύσεις, αλλά τελικά δεν είναι σε θέση να επιλύσει ούτε τα πιο απλά ζητήματα που αφορούν τις αρμοδιότητες του ΕΟΑΝ. Η δυσφορία του υπουργού Ενέργειας έχει μεταφερθεί και στο Μέγαρο Μαξίμου, στο οποίο έχουν φτάσει επώνυμες καταγγελίες μεγάλων και σοβαρών επιχειρήσεων για την ανυπαρξία σοβαρού πλάνου επίλυσης των προβλημάτων. Το ότι πάμε σε εκλογές δεν σημαίνει ότι το Δημόσιο δεν θα λειτουργεί. Αυτό ας το προσέξουν ορισμένοι κύριοι που είναι κυβερνητικοί…

Εφιάλτης ο Μυλωνάκης για την Ελληνική Λύση

Μεγάλες εκπλήξεις θα έχουμε σε νομούς της Βόρειας Ελλάδας. Φαίνεται από τα στοιχεία των δημοσκόπων ότι η Ν.Δ. ανακτά τις δυνάμεις της, φεύγουν χιλιάδες ψηφοφόροι από τον Βελόπουλο και όσοι δεν πάνε στη Ν.Δ. πάνε στο νέο κόμμα Νίκη και στο επίσης νέο κόμμα του Κρανιδιώτη και του Τζήμερου. Στο κόμμα της Ελληνικής Λύσης ο Μυλωνάκης τούς έχει κάνει ζημιά από 1,5%. Τόσο υπολογίζεται η φθορά του κόμματος Βελόπουλου από τις αποκαλύψεις του Μυλωνάκη. Γι’ αυτό τον βλέπουν στον ύπνο τους εκεί στην Ελληνική Λύση...!