Η Χαμάς συνεχίζει να μελετά, με «θετικό πνεύμα», την πρόσφατη πρόταση του Ισραήλ για σαρανταήμερη κατάπαυση του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας, που θα συνοδευτεί από την απελευθέρωση Ισραηλινών ομήρων με αντάλλαγμα την αποφυλάκιση Παλαιστινίων κρατουμένων σε ισραηλινές φυλακές.

Αυτό είπε ο ηγέτης της Χαμάς Ισμαήλ Χανίγια κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας με τον επικεφαλής της υπηρεσίας πληροφοριών της Αιγύπτου Αμπάς Καμάλ. Ο Χανίγια επιβεβαίωσε ότι αντιπροσωπεία της Χαμάς θα μεταβεί σύντομα στο Κάιρο για να ολοκληρωθούν οι πρόσφατες συνομιλίες για μια ενδεχόμενης συμφωνία που, όπως είπε, θα «ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις του λαού μας» και θα «τερματίσει την επίθεση». 

Ο επικεφαλής της Χαμάς συνομίλησε επίσης με τον υπουργό Εξωτερικών του Κατάρ, στον οποίο επανέλαβε ότι πρόθεσή του είναι η επίτευξη συμφωνίας. Ωστόσο, οι δηλώσεις του έρχονται σε πλήρη αντίθεση με αυτές άλλου κορυφαίου στελέχους της Χαμάς που έκανε λόγο για αρνητική θέση της τρομοκρατικής οργάνωσης στη συγκεκριμένη πρόταση.