Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ κ. Τάσος Γαϊτάνης, σε συνέντευξη του στην εκπομπή “Σήμερα” στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και στους δημοσιογράφους Δ. Οικονόμου και Μ. Αναστασοπούλου, αναφέρθηκε στην πανδημία του κορονοϊού, στην άρση του lockdown και απάντησε σε ερωτήματα για χθεσινά δημοσιεύματα σχετικά με ανακριβή στοιχεία στην καταγραφή των κρουσμάτων καθώς και για την κριτική που ασκεί η αντιπολίτευση για ελλείψεις στο σύστημα υγείας.
Αρχικά ο κ. Γαϊτάνης, για την άρση του lochdown, τόνισε ότι πρέπει πρώτα να δούμε να αποδίδουν τα μέτρα, προκειμένου να παρθούν αποφάσεις. Σημείωσε ότι αυτή η εβδομάδα, είναι εβδομάδα παράτασης του απαγορευτικού, ενώ περιμένουμε αποκλιμάκωση των κρουσμάτων. Επισήμανε ότι αυτή η εβδομάδα θα αξιολογηθεί από τους επιστήμονες, οι οποίοι θα εισηγηθούν στην κυβέρνηση για το τι πρέπει να γίνει το επόμενο χρονικό διάστημα. Συνεπώς τόνισε ότι είναι πολύ νωρίς ακόμη για να μπορεί να γίνει οποιαδήποτε αξιολογική κρίση για το τι θα γίνει μετά από τις 7 Δεκεμβρίου.
Σε σχέση με τα χθεσινά δημοσιεύματα για διπλή καταγραφή των κρουσμάτων, ο κ. Γαϊτάνης, υποστήριξε ότι υπάρχει ένα σύστημα καταγραφής, αυτό που ανακοινώνεται, το εθνικό μητρώο covid – 19 και όλα τα υπόλοιπα είναι αποκυήματα φαντασίας. Υποστήριξε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ επενδύει χαιρέκακα στην καταστροφή της χώρας για να κερδίσει πολιτικό οξυγόνο, εκεί που δεν μπορεί να διατυπώσει καμία θετική πρόταση. Συμπλήρωσε δε ότι δεν είναι μόνο οι δηλώσεις του κ. Πολάκη και της κας Βουνάτσου χθες, που υιοθετούν και ως ιδεολογία του ΣΥΡΙΖΑ τον Πολακισμό, αλλά είναι και ο κ. Τσίπρας που δήλωσε ότι βλέπει εικόνες Μπέργκαμο. Πρόκειται σχολίασε για δηλώσεις προσβλητικές πρώτα και κύρια για τους υγειονομικούς που είναι στην πρώτη γραμμή της μάχης και περιθάλπτουν τους συμπολίτες μας.
Τέλος για την κριτική που ασκείται από την αντιπολίτευση πως δήθεν η κυβέρνηση δεν ενίσχυσε το ΕΣΥ, ο κ. Γαϊτάνης, ανέφερε ότι όλοι γνωρίζουμε πως μέσα σε οκτώ μήνες, οι 557 κλίνες ΜΕΘ έγιναν πάνω από 1260. Αυτή η αύξηση είναι περίπου 120% και σε καμία άλλη χώρα της Ευρώπης δεν έχει συντελεστεί τέτοια αύξηση μέσα σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα. “Είμαστε αρκετά πρωτοπόροι στο πώς κάνουμε τους ελέγχους στη χώρα μας, η οποία κινείται στον ευρωπαϊκό μέσο όρο, υπογράμμισε. Εξάλλου, πρόσθεσε οτι η οδηγία που υπάρχει από τον ΠΟΥ, μιλάει μόνο για το δείκτη θετικότητας, οπότε το πώς θα γίνονται τα τεστ, οι ιχνηλατήσεις και το που επιλέγει κανείς να κάνει το τεστ είναι η χάραξη μίας πολιτικής που κάνει η κυβέρνηση σε συνεργασία με την επιτροπή”. Κατέληξε λέγοντας ότι το εθνικό σύστημα υγείας είναι στα οριά του, αλλά σημείωσε ότι βλέπουμε καθημερινά προηγμένα συστήματα υγείας, αναφέροντας χαρακτηριστικά την Ελβετία, να αντιμετωπίζουν σημαντικά προβλήματα και να στέλνουν ασθενείς σε άλλες χώρες.