Σκληρή μάχη με τις αναζωπυρώσεις δίνει η Πυροσβεστική στη Δυτική Αττική, στη Ρόδο και στη Λακωνία, σε μια ημέρα στην οποία έχει κληθεί να αντιμετωπίσει συνολικά 79 φωτιές σε όλη τη χώρα. 

Στις χώρες που έχουν προστρέξει για να βοηθήσουν την Ελλάδα στη μάχη για την κατάσβεση των πυρκαγιών προστίθεται και η Τουρκία, η οποία στέλνει δύο πυροσβεστικά αεροπλάνα και ένα ελικόπτερο. «Κατόπιν οδηγιών του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, 2 πυροσβεστικά αεροπλάνα και 1 πυροσβεστικό ελικόπτερο που είναι εγγεγραμμένα στον κατάλογο της Γενικής Διεύθυνσης Δασών του Υπουργείου Γεωργίας και Δασών μαζί με τα πληρώματά τους θα σταλούν στην Ελλάδα. Αμφίβια αεροσκάφη με αποτελεσματική ικανότητα ελιγμών και ένα πυροσβεστικό ελικόπτερο που παράγονται με εγχώριους και εθνικούς πόρους θα χρησιμοποιηθούν στην Ελλάδα για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών» αναφέρεται στην ανάρτηση της Διεύθυνσης Επικοινωνίας της τουρκικής προεδρίας στο Twitter.

Στην έκτακτη ενημέρωση που έκανε ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, πύραρχος Βασίλης Βαθρακογιάννης, το απόγευμα της Παρασκευής, επισήμανε ότι «αναζωπυρώσεις και διάσπαρτες ενεργές καύσεις που μέχρι στιγμής ελέγχονται, αντιμετωπίζουν σήμερα ισχυρές επίγειες και εναέριες δυνάμεις στη Δυτική Αττική. Στη Ρόδο, αντιμετωπίζουμε αναζωπυρώσεις στον ορεινό όγκο, στο κέντρο του νησιού, και επιχειρούν 125 πυροσβέστες με τρεις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 35 οχήματα ενώ για την αεροπυρόσβεση έχουν διατεθεί τέσσερα αεροσκάφη και τρία ελικόπτερα. Στη Λακωνία, οι αναζωπυρώσεις είναι πολύ περισσότερες, και σε αρκετές περιπτώσεις, δημιούργησαν μέτωπα πυρκαγιών. Για την αντιμετώπισή τους επιχειρούν 75 πυροσβέστες με 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 25 οχήματα καθώς και πέντε αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα». Είπε επίσης ότι οριοθετήθηκε η φωτιά στη Θεσσαλονίκη.

Ο κ. Βαθρακογιάννης πρόσθεσε ότι για το Σάββατο, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος φωτιάς σε Αττική, Στερεά Ελλάδα, Πελοπόννησο, Δυτική Ελλάδα, Θεσσαλία, Ρόδο, Σάμο και Ικαρία.