Η First Citizens Bank ανακοίνωσε ότι η ομάδα ναυτιλιακής χρηματοδότησής της ολοκλήρωσε την απόκτηση ελληνικών ναυτιλιακών δανείων ύψους 123 εκατ. δολαρίων, σε μια κατακόρυφη αύξηση των ναυτιλιακών χρηματοδοτήσεων της τράπεζας προς πελάτες από την Ελλάδα.

Το δανειακό χαρτοφυλάκιο, το οποίο αποκτήθηκε από την HSBC, καλύπτει συνολικά 11 χρηματοδοτικά πλάνα που αφορούν 14 πλοία και οκτώ πελάτες σε μια από τις μεγαλύτερες παγκοσμίως αγορές εμπορικής ναυτιλίας, όπως είναι η χώρα μας.

«Είμαστε ενθουσιασμένοι που επεκτείνουμε την παρουσία μας και προωθούμε τις σχέσεις μας μεταξύ των πελατών από τον κλάδο της εμπορικής ναυτιλίας στην Ελλάδα, η οποία εδώ και καιρό είναι μία από τις πλέον σημαντικές αγορές για τη ναυτιλιακή χρηματοδότηση παγκοσμίως», δήλωσε ο Evan Cohen, γενικός διευθυντής και επικεφαλής της ομάδας της CIT για το Maritime Finance. «Αναμένουμε ότι η συγκεκριμένη συναλλαγή θα μας ανοίξει νέες ευκαιρίες για συνεργασία με υπάρχοντες πελάτες του κλάδου της ναυτιλίας και θα δημιουργήσει νέες διασυνδέσεις σε αυτόν τον ζωτικής σημασίας κλάδο της βιομηχανίας», πρόσθεσε.