Δημόσια κόντρα ξέσπασε ανάμεσα στον δημοσιογράφο Γιάννη Πρετεντέρη και στην πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ, Φώφη Γεννηματά, με αφορμή τη χθεσινή ψηφοφορία στη Βουλή για τη διεύρυνση του κατηγορητηρίου για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο.
Η αφορμή προήλθε από τον Πρετεντέρη ο οποίος από την εκπομπή του στον ραδιοσταθμό ΘΕΜΑ 104,6 μιλώντας για την ψηφοφορία για τη διεύρυνση του κατηγορητηρίου είπε τα εξής: «Οι τρεις απόντες είναι η Φώφη, ο ΓΑΠ και ο Καστανίδης, οι οποίοι βέβαια έστειλαν και οι τρεις επιστολή που δηλώνουν ότι ψηφίζουν υπέρ της διεύρυνσης του κατηγορητηρίου. Η μία εξήγηση είναι ότι είναι κουτοπονηριά, δηλαδή και λέμε ότι θα ψηφίζαμε αν ήμασταν εκεί, αλλά και δεν ψηφίζουμε.
Η άλλη αίσθηση είναι ότι είχαν δίκιο οι άνθρωποι και δεν μπορούσαν να πάνε. Δεν ξέρω, για κάποιο λόγο, που δεν ξέρω εγώ. Μπορεί να είχαν ταξίδια, τι να πω. Η Φώφη να είχε και κομμωτήριο. Το βέβαιο είναι ότι ακόμη κι αν τους χαρίσουμε το πλεονέκτημα της αμφιβολίας, αυτό που μένει είναι το μειονέκτημα ότι αυτοί οι τρεις άνθρωποι: Παπανδρέου-Γεννηματά-Καστανίδης από κουτοπονηριά ή εξ ανάγκης ή οτιδήποτε δεν μετέχουν σε μια επιχείρηση διαφάνειας της δημόσιας ζωής. Αυτό θα το κουβαλάνε στην πλάτη τους. Θα το λέμε στον Καστανίδη, στη Φώφη και στον Παπανδρέου συνέχεια: δεν ψήφισες στη διεύρυνση.
Και κάθε φορά που θα προκύπτει κάτι, και κάθε φορά που θα πηγαίνει κάτι παραπάνω για το Ρασπούτιν, εμείς θα θυμόμαστε ότι ο Καστανίδης, ο Παπανδρέου και η Φώφη την κρίσιμη στιγμή, ίσως που θα έπρεπε να ψηφίζουν με τα δύο χέρια πάνω από την κάλπη, δεν ήταν εκεί. Για τον Καστανίδη δεν με εντυπωσιάζει. Για τους άλλους δύο με εντυπωσιάζει γιατί πίστευα ότι έχουν μια ευαισθησία προσωπική. Ο Καστανίδης δεν έχει καμία ευαισθησία σε τίποτα οπότε δεν έχω κανένα πρόβλημα».
- Από τον «Καλπογιάννη» στον Καλογιάννη
- Παπαγγελόπουλος: Επόμενη στάση το Ειδικό Δικαστήριο
- Ποια θα… σκίσει η Γιαννακοπούλου;
- Ο εναλλακτικός Κώστας Καραμανλής (pics)
- 24 δισ. για στήριξη εργασίας, μείωση φόρων, τόνωση επιχειρηματικότητας
- Αναστολή συμβάσεων και επιδότηση μισθού: Ποιους αφορά και τι πρέπει να γνωρίζουν
Το γάντι σήκωσε η Φώφη Γεννηματά, η οποία, σήμερα, από την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου στον Real απάντησε:
«Ενοχλούμε, ενοχλούμε τόσο πολύ. Θέλω να σας πω ότι είναι φανερό πριν από τις εκλογές ότι το Κίνημα Αλλαγής έχει στοχοποιηθεί. Ίσως επειδή λειτουργεί ως ένα ανάχωμα στην πόλωση και στο διχασμό. Και μέσα από το Κίνημα Αλλαγής έχω στοχοποιηθεί εγώ. Έχω μιλήσει στο προηγούμενο διάστημα για παπαγάλους.
Φαίνεται ότι αυτοί οι παπαγάλοι αποκτούν σήμερα ονοματεπώνυμο. Φαίνεται ότι υπάρχουν δημοσιογράφοι που εκτελούν κάποιο συμβόλαιο εις βάρος του Κινήματος Αλλαγής και σε μένα προσωπικά.
Αναφέρομαι στα απολύτως αντιδεοντολογικά σχόλια που έκανε σήμερα ο κ. Πρετεντέρης σε βάρος μου και σε βάρους του Κινήματος Αλλαγής. Πρέπει να σας πω ότι ξεπέρασαν κάθε όριο ευπρέπειας και δεοντολογίας και μάλιστα πρέπει να πω ότι ήταν σχόλια απολύτως σεξιστικά. Και να πω για το θέμα του σεξισμού, 20 χρόνια στην πολιτική έχω ακούσει πολλά απαξιωτικά και σεξιστικά σχόλια.
Δεν το βάζω κάτω γιατί θεωρώ ότι αυτό γίνεται και σε πολλές επιχειρήσεις στην Ελλάδα και όχι μόνο στην πολιτική, σε βάρος γυναικών. Δεν θα κουραστώ, λοιπόν, να αγωνίζομαι για τα δικαιώματά μας γιατί οι γυναίκες μπορούμε να πρωταγωνιστήσουμε στους χώρους που βρισκόμαστε και στην πολιτική ζωή μπορεί να υπάρξει γυναίκα πρόεδρος, η οποία μάλιστα έχει εκλεγεί απολύτως δημοκρατικά από τη βάση του κόμματος.
Αναρωτιέμαι τι εννοούσε ο κ. Πρετεντέρης όταν έλεγε ότι η κα Γεννηματά ίσως δεν πήγε στη Βουλή γιατί έπρεπε να πάει στο κομμωτήριο. Και φαντάζομαι ότι θα πρέπει να τοποθετηθούν και τα άλλα κόμματα της Βουλής και η ΕΣΗΕΑ γι’ αυτού του είδους τις τοποθετήσεις, τις δημόσιες τοποθετήσεις. Και πρέπει να πω ότι δεν πήγα στη Βουλή γιατί ήμουν στο εξωτερικό, σε προσωπική, σοβαρή υποχρέωση και 14 ημέρες καραντίνα.
Το γνωρίζει η Πολιτική Προστασία. Όσο για τη θέση μου και τη θέση του Κινήματος Αλλαγής για τη διεύρυνση του κατηγορητηρίου ήταν απόλυτα ξεκάθαρη με δημόσιες τοποθετήσεις και δικές μου και του Κινήματος και προσωπική επιστολή προς τον πρόεδρο της Βουλής, όλων όσων δεν ήμασταν εκείνη την ώρα στην ψηφοφορία».