Όταν θέλεις να ξεπαγώσεις κρέας ο πιο γρήγορος τρόπος είναι να το βάλεις σε ζεστό νερό. Το συγκεκριμένο τρικ ωστόσο, δεν εφαρμόζεται στην περίπτωση των πουλερικών.
Το πρόβλημα με τη χρήση καυτού νερού για να ξεπαγώσει το κοτόπουλο ή η γαλοπούλα είναι ότι οι πολύ υψηλές θερμοκρασίες που αναπτύσσονται αυξάνουν τον κίνδυνο να μολυνθεί το πουλερικό με επιβλαβή βακτήρια, τα οποία μπορεί να προκαλέσουν σοβαρές τροφικές δηλητηριάσεις. Τι μπορείς να κάνεις για να αποφύγεις αυτή τη δυσάρεστη εξέλιξη; Να το ξεπαγώσεις υπομονετικά και με ασφάλεια μέσα στη συντήρηση του ψυγείου.
Βέβαια, όπως θα ξέρεις αν έχεις δοκιμάσει να ξεπαγώσεις πουλερικά στο ψυγείο, ειδικά αν αυτά είναι ολόκληρα και όχι κομμένα σε μερίδες, είναι ότι μπορεί να πάρει αρκετές ημέρες. Άρα θα πρέπει να προγραμματίσεις το ξεπάγωμα εγκαίρως, υπολογίζοντας ένα 24ωρο για κάθε 2 κιλά κρέατος. Στη συνέχεια, αφού ξεπαγώσει, μπορεί να μείνει στη συντήρηση για 1-2 μέρες ακόμη πριν μαγειρευτεί, αλλά όχι περισσότερο.
Πηγή: olivemagazine.gr