Οσο διαρκούσε το λάιφ στάιλ του Κασσελάκη, κάτι γινόταν, τουλάχιστον έπαιζε στα κανάλια. Τώρα τα πράγματα, μετά τις τελευταίες δημοσκοπήσεις, έχουν πάρει άλλη τροπή.

Οι συνεργάτες είδαν ότι το λάιφ στάιλ επιφέρει και «καζούρα» και αφαιρεί στο έπακρον την πολιτική σοβαρότητα. Εκαναν λοιπόν «αναγκαστική θεσμική στροφή», εξ ου και οι συναντήσεις με τον πρωθυπουργό και τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ.

Από την προκλητική υπερέκθεση, λοιπόν, είτε με το σκυλάκι του, το γάμο και τη βέρα του είτε με το πότε θα καταταγεί στο στρατό, έως τι θα κάνει το μισθό του αν γίνει… πρωθυπουργός, η ατζέντα άλλαξε. Ετσι ο διευθυντής του γραφείου Κασσελάκη, Μανώλης Καπνισάκης, τηλεφώνησε στον Γιάννη Μπρατάκο και έκλεισε το ραντεβού με τον πρωθυπουργό.

Στην Κοινοβουλευτική Ομάδα ο νεόκοπος πρόεδρος νόμισε πως είναι ο… Κάστρο και μίλησε πολλή ώρα, χρησιμοποιώντας τη γνωστή ρητορική ΣΥΡΙΖΑ με αναφορές για παρακολουθήσεις, «κυβερνητικό καθεστώς» και κριτική για την επενδυτική βαθμίδα.

Αξιόπιστες πληροφορίες πάντως αναφέρουν ότι ο Κασσελάκης φέρνει ειδικό εξ Αμερικής για την επικοινωνία, για να τον «σουλουπώσει» πολιτικά. Από την αρχή της νέας χρονιάς θα έχει και παρουσία στην Ελλάδα, ενώ μελετάει ήδη την κατάσταση.

Ο συγκεκριμένος είναι παλιός του γνώριμος από τη Νέα Υόρκη και από τους ανερχόμενους του χώρου, ενώ έχει εργαστεί και στη Λατινική Αμερική.

Μετά τη συνάντηση πάντως Μητσοτάκη-Κασσελάκη, δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι ο πρωθυπουργός, αμέσως μετά την εκλογή του Νίκου Ανδρουλάκη στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, του τηλεφώνησε για να συναντηθούν, πλην όμως έως τώρα ο κ. Ανδρουλάκης, λέει το Μαξίμου, δεν ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση πρωθυπουργού.