Μετά την παρέμβαση του  Νίκου Χατζηνικολάου αναφορικά με τη δήλωση Μητσοτάκη για τους συγγενείς των θυμάτων των Τεμπών και το ξεμπρόστιασμα του ΣΥΡΙΖΑ και του ίδιου του Αλέξη Τσίπρα ήρθαν και τα ellinikahoaxes για να καταρρίψουν τα fake news και την μαύρη προπαγάνδα.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα ellinikahoaxes το βίντεο που κυκλοφόρησε στο διακτύο και το οποίο αναπαράχθηκε και από Μέσα Ενημέρωσης (σ.σ: φίλα προσκείμενα στον ΣΥΡΙΖΑ) είναι μονταρισμένο ενώ υπάρχει συρραφή δήλωσης.

«Διαμοιράζεται τις τελευταίες ώρες στον ηλεκτρονικό τύπο η «είδηση» ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατηγόρησε τους συγγενείς των θυμάτων του πολύνεκρου δυστυχήματος των Τεμπών για «εργαλειοποίηση του ζητήματος», με αφορμή ερώτημα που δέχθηκε κατά τη διάρκεια συνέντευξης στον τηλεοπτικό αέρα του ΑΝΤ1. Στα εξεταζόμενα δημοσιεύματα συμπεριλαμβάνεται απόσπασμα από την επίμαχη συνέντευξη, το οποίο κυκλοφόρησε από λογαριασμούς των κοινωνικών δικτύων. Ωστόσο, το εν λόγω βίντεο έχει υποστεί περικοπή και συρραφή με αποτέλεσμα η απάντηση του κ. Μητσοτάκη να τίθεται εκτός πλαισίου αναφοράς. Ας δούμε αναλυτικότερα τι ισχύει.
Παραδείγματα: documentonews.gr, ieidiseis.gr, avgi.gr, newpost.gr, 2020mag.gr» γράφουν τα ellinikahoaxes.

Σε άλλο σημείο τονίζουν: «Ένα τροποποιημένο απόσπασμα της τηλεοπτικής συνέντευξης του Κυριάκου Μητσοτάκη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 διαμοιράστηκε σε ρεπορτάζ του ηλεκτρονικού Τύπου και σε αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Στο βίντεο, που πλαισίωσε κάποια από τα εξεταζόμενα δημοσιεύματα, μέρος του ερωτήματος του δημοσιογράφου έχει αποκοπεί. Η συρραφή και η απομόνωση της απάντησης του Πρωθυπουργού -οι οποίες εντοπίστηκαν και σε δημοσιεύματα που δεν συνοδεύονται από το επίμαχο βίντεο- την θέτουν εκτός θεματικού πλαισίου, γεγονός που συνιστά παραπληροφόρηση».

Με ελίγα λόγια, παραπληροφόρηση,  fake news και προπαγάνδα στην οποία συμμετείχε ο Αλέξης Τσίπρας που έσπευσε να την επικαλεστεί:

Στην ομιλία του στη Θεσσαλονίκη την Τρίτη το βράδυ

Στη συνέντευξή του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega

Στην ομιλία του στο Ηράκλειο της Κρήτης.

Μάλιστα στο Ηράκλειο της Κρήτης είπε τα εξής:

« Δυστυχώς όμως χθες έκανε κάτι πολύ χειρότερο (σ.σ ο Κυριάκος Μητσοτάκης), που δείχνει το αληθινό του πρόσωπο. Δεν δίστασε να πει ότι η μήνυση των συγγενών των θυμάτων του δυστυχήματος στα Τέμπη, συνιστά εργαλειοποίηση.

Το μεταφέρω επί λέξει: Λυπάμαι που το ζήτημα αυτό εργαλειοποιείται με τέτοιο τρόπο λίγες μέρες πριν από τις εκλογές και πιστεύω ότι και ο δικαιολογημένος θυμός των συγγενών των θυμάτων δεν δικαιολογεί τέτοιου είδους συμπεριφορές»».

Αυτά είπε. Και τα είπε δίχως να ντρέπεται. Ο υπόλογος για την τραγωδία. Και για τη συγκάλυψή της. Έφτασε να προσβάλλει με τον πιο βάναυσο και απάνθρωπο τρόπο αυτούς που πενθούν τα παιδιά τους».

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης που επιδιώκει να αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας απευθύνθηκε στους οπαδούς και ψηφοφόρους του κόμματος επικαλούμενος ένα μονταρισμένο βίντεο. Και αυτό ενώ γνώριζε ήδη ότι δεν είναι η ακριβής δήλωση του πρωθυπουργου…