Στον οικονομικό «στραγγαλισμό» των μέσων που χρηματοδοτεί ο ΣΥΡΙΖΑ και είναι εναντίον του προέδρου Στέφανου Κασσελάκη, φαίνεται πως έχουν αποφασίσει να προχωρήσουν, καθώς σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Βαγγέλη Παπαδημητρίου στον ΣΚΑΙ, ο Στέφανος Κασσελάκης διέταξε έλεγχο στα οικονομικά του κόμματος, αναφορικά με μέσα και φορείς που ενισχύει οικονομικά το κόμμα και που βρίσκονται απέναντι στον πρόεδρο. Συγκεκριμένα, ο έλεγχος γίνεται στο ινστιτούτο «Νίκος Πουλαντζάς» και στην εφημερίδα «Εποχή», η οποία βάλλει κατά του Στέφανου Κασσελάκη.

Εύλογα λοιπόν συνάγεται το συμπέρασμα, ότι ο Στέφανος Κασσελάκης έχει αποφασίσει να προχωρίσει σε οικονομικό «στραγγαλισμό» όσων μέσων (ή και προσώπων;) χρηματοδοτούνται από τον ΣΥΡΙΖΑ και ταυτοχρόνως χτυπούν τον πρόεδρο. Διότι όπως είπε και ο καλλιτέχνης, όταν «αλλού τρως, αλλού πίνεις, αλλού πας και το δίνεις», στο τέλος έρχεται ένα μεγαλοπρεπέστατο «όξω».

Το σχόλιο του Βαγγέλη Παπαδημητρίου

Βαγγέλης Παπαδημητρίου: «Με ενημέρωσαν ότι γίνεται ένας αυστηρότατος έλεγχος στα οικονομικά του ΣΥΡΙΖΑ, από τη μεριά του κυρίου Κασσελάκη. Γίνεται ένας έλεγχος και στο Ινστιτούτο "Πουλαντζάς" -»

Δημήτρης Οικονόμου: «Έχει "τρύπες";»

Βαγγέλης Παπαδημητρίου: «Δεν το ξέρω ακόμα. Αλλά και έλεγχος, πού πάνε τα κονδύλια όταν φεύγουν για την εφημερίδα Εποχή, η οποία στο σύνολό της, είναι εναντίον του κυρίου Κασσελάκη».