Προσπαθεί να συμμαζέψει τα ασυμμάζευτα η Κουμουνδούρου και να ριχτεί στη μάχη των εκλογών με ανανεωμένο προφίλ και νέα πρόσωπα από τον ευρύτερο ακαδημαϊκό χώρο και που θα έχουν γείωση με την κοινωνία ώστε να «τραβήξουν το κάρο» του ΣΥΡΙΖΑ στις ερχόμενες κάλπες.

Έτσι νέα εκλογική επιτροπή θα συνεδριάσει υπό την προεδρία του Αλέξη Τσίπρα για πρώτη φορά το μεσημέρι στο Πνευματικό Κέντρο στο Αιγάλεω, κάνει πράξη όπως διατείνονται στην Κουμουνδούρου τη δέσμευση του Προέδρου για «αλλαγή εν κινήσει» που έχει ως στόχο έναν πιο σαφή προεκλογικό λόγο, συνοχή στον τρόπο που απευθύνεται στους ψηφοφόρους και πλήρη τεκμηρίωση των προγραμματικών του θέσεων.

Ο Αλέξης Τσίπρας θα σημειώσει πως ο ΣΥΡΙΖΑ όχι απλώς έλαβε το μήνυμα του εκλογικού αποτελέσματος της 21ης Μαΐου, αλλά το ενστερνίστηκε πλήρως και ανασυντάσσεται ταχύτατα.

Η νέα εκλογική επιτροπή έχει ως στόχο να προωθήσει στην κοινωνία το σύνολο των προγραμματικών θέσεων του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ μεγάλο βάρος θα πέσει στους πολίτες που απομακρύνθηκαν στην τελευταία εκλογική αναμέτρηση.

Τα αποτελέσματα της ανανέωσης στο ΣΥΡΙΖΑ θα φανούν ξανά το βράδυ των επόμενων εκλογών, αφού μια δεύτερη οδυνηρή ήττα για τον Αλέξη Τσίπρα θα είχε απρόβλεπτες συνέπειες για τον ίδιο και το κόμμα του. Αυτό που φοβούνται στην Κουμουνδούρου είναι ότι ο ψηφοφόρος που ψηφίζει αντιπολίτευση -μιας και η θέση της κυβέρνησης έχει κατοχυρωθεί- πλέον διαπιστώνει ότι έχει επιλογές. Η κάλπη ωστόσο παραμένει άδεια και δεν επιτρέπεται κανένας εφησυχασμός από κανέναν.