Με τον ξεκάθαρο στόχο της αυτοδυναμίας ώστε να προχωρήσουν οι μεγάλες αλλαγές που έχει ανάγκη η χώρα, πορεύεται προς τη νέα κάλπη η Νέα Δημοκρατία, με τους ρυθμούς και τις συσκέψεις στο κόμμα να είναι έντονοι και συνεχείς. Άλλωστε ο ίδιος ο πρόεδρός της, Κυριάκος Μητσοτάκης, από την επομένη των προηγούμενων εκλογών, έχει στείλει σαφές μήνυμα κατά του εφησυχασμού, λέγοντας συγκεκριμένα ότι η κάλπη της 25ης Ιουνίου είναι άδεια, ενώ χθες έθεσε ουσιαστικά το δίλημμα «αυτοδυναμία ή εκλογές τον Αύγουστο». Δίλημμα το οποίο έχει ήδη απαντηθεί από την ευκρίνεια του αποτελέσματος της προηγούμενης κάπλης, με τους πολίτες να θεωρούν προφανώς αχρείαστη μια τέτοια διαδικασία.

Μήνυμα που αναμένεται να στείλει και σήμερα από τη βόρεια Ελλάδα όπου και θα περιοδεύσει, στο πλαίσιο της προεκλογικής του εκστρατείας. Συγκεκριμένα ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα επισκεφθεί την Κεραμωτή Καβάλας και στη συνέχεια θα μεταβεί στη Θάσο, ενώ στις 19:30 θα απευθύνει χαιρετισμό σε συγκέντρωση πολιτών στη Δράμα, στον πεζόδρομο της Ζερβού.

Ο ίδιος χθες, σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ, θέτοντας το δίλημμα για αυτοδυναμία ή νέες εκλογές τον Αύγουστο, τόνισε: «Επειδή έχω αποκλείσει κατηγορηματικά οποιαδήποτε σύμπραξη με κόμματα και κομματίδια στα δεξιά της Νέας Δημοκρατίας, ένα τέτοιο σενάριο νομοτελειακά, θα μας οδηγούσε σε εκλογές τον Αύγουστο. Μην κοροϊδευόμαστε», είπε χαρακτηρισιτκά στο κεντρικό δελτίο της ΕΡΤ, υπογραμμίζοντας παράλληλα την ανάγκη την 26η Ιουνίου να υπάρχει μία σταθερή και ισχυρή κυβέρνηση που θα αναλάβει τις τύχες της χώρας και «θα υλοποιήσει τις μεγάλες αλλαγές».

Ο ίδιος επέρριψε ευθύνες για το ενδεχόμενο τρίτων εκλογών στον Νίκο Ανδρουλάκη, που έχει κόψει κάθε γέφυρα συνεργασίας διότι «το ΠΑΣΟΚ επιδιώκει αυτή τη στιγμή να είναι στην αντιπολίτευση». Όπως είπε «δεν κλείσαμε εμείς την πόρτα στο ΠΑΣΟΚ, το ΠΑΣΟΚ έρχεται σήμερα και λέει ότι «και 149 βουλευτές να έχετε, αποκλείεται εγώ να συμπράξω, γιατί θέλω ντε και καλά να είμαι στην αντιπολίτευση».