Στο Διαδίκτυο κυκλοφορεί τον τελευταίο καιρό μια καταγραφή ομάδας πολιτών που συγκρίνει τους φόρους μεταξύ των δύο πρώτων κομμάτων. Εχει και σημείωση ότι οι… φωστήρες της Κουμουνδούρου φαίνεται πως ξεχνούν ότι «οι φόροι επί των ημερών τους ήταν τόσοι που τσάκισαν την ελληνική κοινωνία», όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά, περιγράφοντας μεταξύ άλλων, την πολιτική ΣΥΡΙΖΑ.

1. Εργαζόμενοι. Πλήρωναν φόρο εισοδήματος, έκτακτη εισφορά για εισοδήματα άνω των 12.000 ευρώ, ΦΠΑ στο 24%, διπλή φορολογία στα καύσιμα με ΦΠΑ και ειδικό φόρο, λάμβαναν μειωμένο εφάπαξ, είχαν για σχεδόν ολόκληρη την τετραετία χαμηλό μισθό και πλήρωναν ΕΝΦΙΑ συνολικά στα 3,2 δισ. ευρώ!

2. Ελεύθεροι επαγγελματίες. Γονάτισαν στην κυριολεξία. Δηλαδή την ειδική εισφορά που αύξησε ο ΣΥΡΙΖΑ από το 2% στο 10%, την προκαταβολή φόρου που πήγε από το 50% στο 100%, πλήρωναν σκληρά τεκμήρια και τη διπλή φορολόγηση των ασφαλιστικών εισφορών.

3. Ιδιοκτήτες ακινήτων. Πλήρωσαν ακριβά τον αυξημένο ΕΝΦΙΑ, την έκτακτη εισφορά επί των εισοδημάτων τους και την υψηλή φορολογία που έφτασε έως 45%.

4. Συνταξιούχοι. Δέχθηκαν τη μεγαλύτερη επίθεση με κόστος 75 δισ. ευρώ και κορυφαίο το φόρο στους νεκρούς (άρθρο 14 του νόμου Κατρούγκαλου).

Στο τέλος έχει και μια σημείωση που γράφει: «Αφιερώνεται στον ΣΥΡΙΖΑ χωρίς περαιτέρω σχόλια…».