Η ισχυρή εντολή που δόθηκε στον Κυριάκο Μητσοτάκη και στη ΝΔ, πέραν της ιστορικότητας του αποτελέσματος, ισοδυναμεί με ανάθεση ενός σοβαρού καθήκοντος το οποίο από τη θέση του πρωθυπουργού οφείλει να επιτελέσει με τη συνέπεια που διακρίνει την πορεία του και για την οποία ο ελληνικός λαός τον επιβράβευσε με την ψήφο του.

Από σήμερα όλοι όσοι θα κληθούν να υπηρετήσουν από θέση ευθύνης το κυβερνητικό πρόγραμμα θα πρέπει να αντιληφθούν ότι ο λαός περιμένει άμεσα την υλοποίησή του. Και κυρίως να αντιληφθούν ότι το υψηλό ποσοστό που έλαβε η ΝΔ συνεπάγεται υψηλές προσδοκίες και απαιτήσεις.

Είναι προφανές ότι το μέγεθος της ευθύνης έδωσε με τις πρώτες δηλώσεις του ο πρωθυπουργός τονίζοντας ότι η εντολή που έλαβε έχει μία και μοναδική κατεύθυνση: τη γρήγορη υλοποίηση των μεγάλων αλλαγών που χρειάζεται η χώρα. Και είναι γεγονός ότι στη δεύτερη θητεία του Κυριάκου Μητσοτάκη πρέπει να αλλάξουν πολλά.

Στην Υγεία, στην Παιδεία, αλλά και στην καθημερινότητα είτε αυτά αφορούν τα θέματα της οικονομίας είτε αφορούν τα θέματα της ασφάλειας, η κυβέρνηση χρειάζεται να ανταποκριθεί στις ελπίδες του κόσμου. Ασφαλώς δεν γίνονται θαύματα από τη μια μέρα στην άλλη, αλλά αυτό δεν αποτελεί άλλοθι για τυχόν καθυστερήσεις.

Κι αυτό πρώτος απ’ όλους το γνωρίζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, που πιστώνεται την ιστορική νίκη της ΝΔ που κλείνει έναν κύκλο διχασμού και τοξικότητας. Ωστόσο, η σύνθεση της νέας Βουλής χρειάζεται επαγρύπνηση γιατί ο λαϊκισμός καιροφυλακτεί και παραμονεύει στη γωνία.