Κάτω από το νερό είναι χωριά του κάμπου της Καρδίτσας από την έντονη βροχόπτωση που έπεσε στην περιοχή, ενώ τα καιρικά φαινόμενα συνεχίζονται από τις πρωινές ώρες της Τετάρτης. Σύμφωνα με την ΕΡΤ, σε πολλά χωριά άνθρωποι βρίσκονται πάνω σε στέγες ή σε υψηλότερα σημεία ζητώντας βοήθεια.

Μήνυμα του 112 εστάλη στους κατοίκους του Παλαμά Καρδίτσας προκειμένου να απομακρυνθούν από υπόγειους και ισόγειους χώρους κτιρίων. Συγκεκριμένα το μήνυμα αναφέρει: «Αν βρίσκεστε στον Παλαμά απομακρυνθείτε από υπόγειους και ισόγειους χώρους κτιρίων λόγω εξέλιξης πλημμυρικών φαινομένων στην περιοχή. Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών».

Ο δήμαρχος Παλαμά Καρδίτσας, Γιώργος Σακελλαρίου, είπε στον ΣΚΑΪ ότι το χωριό έχει πλημμυρίσει, ενώ έκανε λόγο για εγκλωβισμένους. Όπως είπε, έχει 5.000 κόσμο και το νερό έχει φτάσει το ενάμιση μέτρο, ενώ έχει γίνει έκκληση από χθες για βοήθεια. Η κατάσταση είναι τραγική, είπε. Έχει ζητηθεί παρέμβαση από τις ένοπλες δυνάμεις, την ΕΜΑΚ, ενώ ζητούνται και ελικόπτερα για τον απεγκλωβισμό πολιτών.

O ίδιος, με δηλώσεις του στα Παραπολιτικά 90,1 είπε ότι η κατάσταση είναι τραγική, έχουν σπάσει όλα τα αναχώματα από τα ποτάμια και έχουν πλημμυρίσει σχεδόν όλα τα χωριά. Όπως είπε, δεν υπάρχει πρόσβαση προς τον Παλαμά. Στο χωριό Μεταμόρφωση το νερό έχει καλύψει τα σπίτια, οι κάτοικοι είναι στις κορυφές των σπιτιών και περιμένουν κάποιους να πάνε να τους πάρουν από εκεί.

Η εικόνα στην πόλη της Καρδίτσας είναι καλύτερη.