Την ελπίδα ότι κάποια στιγμή στο κοντινό μέλλον θα μπορέσει ο ΣΥΡΙΖΑ να βρει τον βηματισμό του εξέφρασε η εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Δώρα Αυγέρη.

«Αυτή τη στιγμή υπάρχει η κοινή προσήλωση όλων μας να ξαναβρούμε το βηματισμό μας. Δεν λέει κανείς ότι δεν θέλει χρόνο, ότι δεν απαιτεί μεγάλη προσπάθεια και προσήλωση. Νομίζω ότι η αποφασιστικότητα, έτσι όπως αποτυπώθηκε στην πρόσφατη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής, κατατείνει προς αυτό. Με βάση και τον οδικό χάρτη, έτσι όπως έχει χαραχθεί, με ορίζοντα τη διεξαγωγή του συνεδρίου, όλη αυτή η προσπάθεια θα αποτυπωθεί σε αποτελέσματα» είπε σε συνέντευξη της στο ραδιόφωνο της ΕΡΤ3. 

Η Δώρα Αυγέρη χρησιμοποίησε το χιλιοδοκιμασμένο επιχείρημα της «φωτογραφίας» της στιγμής για να αιτιολογήσει τα θλιβερά για τον ΣΥΡΙΖΑ ευρήματα των πρόσφατων δημοσκοπήσεων και είπε ότι κάποια στιγμή όλα αυτά θα ανήκουν στο παρελθόν. «Θέτουμε ψηλά στις προτεραιότητές μας το ζήτημα της αντιμετώπισης της φτώχειας, της καθημερινότητας των ανθρώπων που είναι εφιάλτης για τα περισσότερα νοικοκυριά, το ιδιωτικό χρέος που είναι πολύ μεγάλο άγχος και ”θηλειά” στο λαιμό χιλιάδων νοικοκυραίων, το ζήτημα της στέγης, της κοινωνικής ασφάλειας και των εργασιακών δικαιωμάτων. Πάνω σε αυτά δουλεύουμε, σε όλα αυτά θέλουμε να απαντήσουμε» είπε. 

Η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ δεν παρέλειψε να επιτεθεί στην κυβέρνηση για το θέμα της οπαδικής βίας, χρησιμοποιώντας άλλο ένα κλισέ, αυτό της επικοινωνιακής διαχείρισης, ενώ επιχείρησε να της χρεώσει συνολικά το φαινόμενο του χουλιγκανισμού που κατατρώει τον αθλητισμό εδώ και δεκαετίες. «Πέρα από τους κοινωνικούς όρους που γεννούν τη βία, πρέπει να δούμε τι συμβαίνει και με το ποδόσφαιρο. Η οπαδική βία δεν είναι μόνο μέσα στο γήπεδο, είναι και έξω. Η κυβέρνηση δεν μας απαντά για το πώς λειτουργούν οι ιδιοκτήτες ΠΑΕ, για τη σχέση τους με τον επιχειρηματικό και το μιντιακό χώρο. Για το πώς ”φτιάχνονται” οι οπαδικοί στρατοί και από ποιους. Αυτή είναι μια πολιτική συζήτηση που πρέπει να την κάνουμε» είπε.