Την πλάτη τους σε μια κυβέρνηση συνεργασίας γυρίζουν οι ψηφοφόροι σύμφωνα με δημοσκόπηση της Pulse για τον ΣΚΑΪ, ενώ ενισχυμένο εμφανίζεται το ποσοστό εκείνων που θα συμμετάσχουν στην εκλογική διαδικασία. Το ίδιο κόμμα δηλώνει ότι θα ψηφίσει το 73% ενώ ένα 14% ότι θα ψηφίσει άλλο κόμμα, σταθερό ποσοστό στις δημοσκοπήσεις της εταιρείας. Οι ψηφοφόροι της ΝΔ καταγράφουν μεγαλύτερη διάθεση συμμετοχής στις εκλογές.

Σε ό,τι αφορά τις μετακινήσεις ψηφοφόρων δεν καταγράφεται κάποια σημαντική διαφοροποίηση σε ότι αφορά εκείνους που επέλεξαν ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ τον Μάιο αλλά μικρότερα κόμματα. Στην πρόθεση ψήφου η διαφορά ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ είναι 19%, 37,5% έναντι 18,5% ενώ σημαντική είναι η ενίσχυση των Σπαρτιατών στο 2,5%. Με αναγωγή η ΝΔ συγκεντρώνει 38,5 ο ΣΥΡΙΖΑ 19, το ΠΑΣΟΚ 11,5, το ΚΚΕ 6,5 ενώ Ελληνική Λύση, Πλεύση Ελευθερίας και Νίκη από 3,5. 

Με σενάριο κανατομής αναποφάσιστων η ΝΔ φτάνει έως και 43,7%, ο ΣΥΡΙΖΑ από 17,8% έως 22,8%, το ΠΑΣΟΚ από 10 έως 14, το ΚΚΕ από 5,4 έως 8,6 ενώ όλα ανοιχτά είναι για τα άλλα τρία κόμματα καθώς Ελληνική Λύση, Νίκη και Πλεύση Ελευθερίας κινούνται μεταξύ 2,5 και 4,8%. Σε ότι αφορά τους Σπαρτιάτες κινούνται μεταξύ 1,6 και 3,6 με το σενάριο να μπουν στη Βουλή να είναι μάλλον απίθανο. Σε ό,τι αφορά την κατανομή εδρών η Νέα Δημοκρατία φαίνεται να εξασφαλίζει άνετη πλειοψηφία τουλάχιστον 162 βουλευτών σε επτακομματική βουλή.