Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μέσα κέρδισε τις εντυπώσεις αναδεικνύοντας τους λόγους για τους οποίους χαρακτηρίζεται ως καταλληλότερος για πρωθυπουργός αλλά και αυτούς για τους οποίους οι πολίτες δηλώνουν πως τον εμπιστεύονται για την αντιμετώπιση των προβλημάτων και των κρίσεων. Κυρίως όμως για να οδηγήσει τη χώρα στην επόμενη ημέρα.

Προσηλωμένος στην επόμενη 4ετία με ένα σαφές και ξεκάθαρο, κυρίως κοστολογημένο, πρόγραμμα το οποίο ανέδειξε μέσα στον λίγο χρόνο που είχαν στη διάθεσή τους οι πολιτικοί αρχηγοί στο μεταξύ τους Debate, ανέδειξε το όραμά του για την Ελλάδα στο δρόμο προς το 2030.

Με κυρίαρχα χαρακτηριστικά τη συνέπεια λόγω και έργων, τη σοβαρότητα και την εμπιστοσύνη που έχει κερδίσει στην πλειοψηφία των πολιτών, έδειξε το δρόμο της νίκης για τις εκλογές της 21ης Μαίου, και την επικύρωσή της μέσω των δεύτερων εκλογών που θα ακολουθήσουν.

Ανέδειξε τους λόγους για τους οποίους διεκδικεί το σχηματισμό μιας αυτοδύναμης κυβέρνησης αποδεικνύοντας πως δεν αποτελεί κάποια ιδεοληπτική εμμονή αλλά εκείνη την αναγκαία συνθήκη που καθίσταται επιτακτική προκειμένου να προχωρήσουν με τους ρυθμούς που απαιτούνται, μεταρρυθμίσεις και παρεμβάσεις στη χώρα.

Άλλωστε η παρουσία των αρχηγών των κομμάτων στα οποία απευθύνεται ο Αλέξης Τσίπρας ήταν χαρακτηριστική ως προς τι μπορεί να συμβεί στην περίπτωση που για οποιοδήποτε λόγο και με οποιονδήποτε τρόπο, καταστεί εφικτή ο σχηματισμός της αποκαλούμενης (από τους ίδιους) «προοδευτικής κυβέρνησης».

Από τα παράλληλα νομίσματα και την κατάργηση της στρατιωτικής θητείας του Γιάνη Βαρουφάκη και τα «ούτε ούτε» του Νίκου Ανδρουλάκη με το «σοσιαλδημοκρατικό Ευαγγέλιο» έως πρόγραμμα και την προπαγάνδα Τσίπρα σε βάρος των νέων, η επόμενη ημέρα μόνο ελπίδα δεν προσφέρει.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έθεσε με σαφήνεια το δίλημμα στο οποίο θα κληθούν να απαντήσουν οι πολίτες στις εκλογές τόσο της 21ης Μαίου όσο και σε αυτές που αναμένεται να ακολουθήσουν.

Είναι στο χέρι μας αν θα συνεχίσουμε σταθερά, τολμηρά. μπροστά είπε κλείνοντας με την τοποθέτησή του το debate των 6 πολιτικών αρχηγών. Καταθέτοντας έναν συγκεκριμένο οδικό χάρτη, τα στοιχεία του οποίου καταγράφονται αναλυτικά στο πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας, κατεγράφη ως ο μοναδικός εκ των αρχηγών με συγκεκριμένο σχέδιο, με στόχευση για την επόμενη ημέρα.