Η κατρακύλα του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει σταματημό. Επιβεβαιώνεται από όλες τις δημοσκοπήσεις που καταγράφουν κάθε φορά που γίνονται και μια νέα πτώση του, δείχνοντας ότι ο δρόμος για επιστροφή εις,τα εξ ων συνετέθη έχει ανοίξει.

Η δημοσκόπηση της εταιρείας GPO που πραγματοποιήθηκε για το STAR δίνει στον ΣΥΡΙΖΑ ένα ποσοστό της τάξεως 7,6% και καταγράφει μια πτώση 1,7% σε σχέση με την προηγούμενη μέτρηση της ίδιας εταιρείας, γεγονός που επιβεβαιώνει ότι οι ψηφοφόροι έχουν γυρίσει ήδη την πλάτη στο κόμμα της –προς το παρόν όπως όλα δείχνουν– αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Αξίζει να σημειωθεί πως το ποσοστό αυτό καταγράφεται πριν από την επικείμενη διάσπαση. Και λέμε επικείμενη διότι είναι σχεδόν βέβαιο πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα διασπαστεί προτού διαλυθεί. Αρκεί να σημειωθεί ότι βουλευτές που στηρίζουν τον Στέφανο Κασσελάκη δηλώνουν ανοιχτά πως στην περίπτωση που δεν κατέβει υποψήφιος τότε θα ανεξαρτητοποιηθούν. Ο δε αριθμός τους είναι ικανός να οδηγήσει τον ΣΥΡΙΖΑ σε απώλεια της θέσης της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Διάσπαση όμως θα υπάρξει ακόμη και αν κατέβει για αρχηγός ο Στέφανος Κασσελάκης και φυσικά και στην περίπτωση που εκλεγεί. Είναι από δύσκολο έως αδύνατο να παραμείνουν στο ίδιο κόμμα βουλευτές που σε καθημερινή βάση βρίζονται και αλληλοκατηγορούνται σε ζωντανή μετάδοση μέσα από τα πάνελ των τηλεοπτικών σταθμών ή μέσα από το Διαδίκτυο.

Η καθοδική πορεία του ΣΥΡΙΖΑ είναι μη αναστρέψιμη πλέον. Το ενδεχόμενο να εκλεγεί αρχηγός και να μη διασπαστεί το κόμμα, όποιος και αν είναι αυτός, δεν υπάρχει καν. Το μόνο που έχει μείνει στα στελέχη του είναι να περιμένουν να δουν πού θα σταματήσει αυτή η κατρακύλα με ορισμένους να εκτιμούν πως στο τέλος το 3% ίσως να είναι και υπερβολικά αισιόδοξο σενάριο.