Γράφει ο ΧΑΡΗΣ ΠΑΥΛΙΔΗΣ

 

Ο ένας διαψεύδει μετά βδελυγμίας το ενδεχόμενο σχηματισμού «κυβέρνησης ηττημένων», ο άλλος προτίθεται να «κόψει το χέρι του», ενώ ο τρίτος δεν συνεργάζεται με την «Αριστερά Μακελειό».

Και οι τρεις, που θεωρητικά θα μπορούσαν να σχηματίσουν τη λεγόμενη «προοδευτική κυβέρνηση», για διαφορετικούς λόγους ο καθένας, κρύβουν την αλήθεια. Αυτή, που με τις δηλώσεις τους αποκάλυψαν ο Δραγασάκης και ο Τσακαλώτος: τη συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ και το ΜέΡΑ25, ακόμη κι αν ο ΣΥΡΙΖΑ είναι δεύτερο κόμμα.

Ένα σενάριο που δεν αποκλείει ελλείψει κυβερνητικού αφηγήματος ο Τσίπρας, ο οποίος στην προκειμένη περίπτωση το αρνείται, αλλά όπως και στο τραγούδι κρατάει «κρυμμένα μυστικά και ντοκουμέντα». Άλλωστε, μην ξεχνάμε ότι πρόκειται για τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, που κατ’ ομολογία του άλλα εξαγγέλλει προεκλογικά και άλλα πράττει μετεκλογικά. Για τον Τσίπρα που είχε κρύψει από τους ψηφοφόρους του, παραπλανώντας τους, ότι θα συγκυβερνούσε με τον Καμμένο το 2015.

Έχει κανείς αμφιβολία ότι, εφόσον οι αριθμοί το επιτρέψουν, ο Τσίπρας θα διστάσει να τα βρει με τον Βαρουφάκη και τον Ανδρουλάκη; Είναι βέβαιο ότι οι φυλές της Αριστεράς, εφόσον τους δοθεί η ευκαιρία, θα ομονοήσουν, άσχετα με το τι λέει δημοσίως ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και με τις διαφωνίες των άλλων δύο.

Διότι αν πράγματι ο Τσίπρας έχει βγάλει απ’ το μυαλό του την «κυβέρνηση των ηττημένων», τότε με ποιους θα σχηματίσει την «προοδευτική κυβέρνηση»;