Την ανύπαρκτη βάση του ΣΥΡΙΖΑ επικαλείται ο Στέφανος Κασσελάκης στον πόλεμο που κορυφώνεται στο εσωτερικό του ενόψει της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής, με φόντο την αποχώρηση του Πάνου Σκουρλέτη και την αντίστοιχη αναμενόμενη ανακοίνωση αποχώρησης της Ομπρέλας στις σχετικές εργασίες του κομματικού οργάνου.

«Ένα κόμμα το οποίο δεν ακούει τη βάση του, δεν δικαιούται να είναι κόμμα εξουσίας», είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ από τη Μεγαλόπολη όπου βρέθηκε το πρωί, αγνοώντας -προφανώς δεν έλαβε τη σχετική ενημέρωση από την ομάδα που τον περιβάλλει- ότι βάση δεν υπάρχει, όπως δεν υπάρχουν, καιρό τώρα, δεσμοί με την κοινωνία. Εξακολουθώντας να εκτίθεται ανεπανόρθωτα, ο Στέφανος Κασσελάκης, κάνει λόγο για βούληση της βάσης που τον εξέλεξε πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, «να τα αλλάξει όλα».

Στο πλαίσιο αυτό, ο νεόκοπος και ανέπαφος με την Αριστερά - όπως τον χαρακτηρίζει ο Πάνος Σκουρλέτης στην επιστολή αποχώρησής του από τον ΣΥΡΙΖΑ- επιλέγει να ολοκληρώσει αυτό που είχε ήδη ξεκινήσει στον ΣΥΡΙΖΑ, την παραγκώνιση δηλαδή του καταστικού του και των όποιων συλλογικών διαδικασιών μπορούν να εγγυώνται την εσωτερική δημοκρατία. Σε μια επίδειξη του νέου αρχηγικού προσανατολισμού του κόμματος,  με βίντεο που ανέβασε στα social media, δήλωσε πως αύριο θα ζητήσει από την ΚΕ επιτροπή να αποφασίσει διεξαγωγή δημοψηφίσματος, στο οποίο θα μπορούν να συμμετέχουν τα μέλη και οι φίλοι του κόμματος για τη διαγραφή των τεσσάρων στελεχών «που προσέβαλαν βάναυσα όλους μας».

Κατά τα άλλα, κατά την επίσκεψή του στη Μεγαλόπουλη ο Στέφανος Κασσελάκης ισχυρίστηκε ότι «πρέπει να πηγαίνουμε μπροστά, απαντώντας σε ανησυχίες του κόσμου για τη στασιμότητα της Αριστεράς και τις εσωκομματικές διεργασίες».

Στην ίδια επίσκεψη ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε εκ νέου στις δηλώσεις του Άδωνι Γεωργιάδη για τα Τέμπη, λέγοντας σε ιδιαίτερα προσβλητικό τόνο ότι «οι άνθρωποι δεν έχουν συναίσθηση». «Να τον "παραιτήσει" ο πρωθυπουργός να τελειώνουμε», είπε στη συνέχεια, για να προσθέσει: «ας έρθει εδώ ο κ. Γεωργιάδης να τα πει».