Το τελευταίο χρονικό διάστημα έχει ξεσπάσει νέα εσωκομματική αναταραχή στον ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τις επιλογές του Στέφανου Κασσελάκη, είτε αυτές αφορούν τις λιγοστές φορές που εκφράζει πολιτικές απόψεις, είτε την ρητορική του, είτε τις επιλογές προσώπων, όπως αυτή του Άρη Σπηλιωτόπουλου. Στο νέο επεισόδιο της εσωκομματικής διαμάχης, ο Δημήτρης Βέττας αδειάζει τον πρόεδρο του κόμματος σχετικά με τις δηλώσεις αλά Πολάκη που έκανε πριν λίγες ημέρες.

Συγκεκριμένα ο Στέφανος Κασσελάκης επέλεξε να το παίξει «μπράβος» σε συνάντηση με σωματείο υγειονομικών στην Πρέβεζα, προτρέποντάς τους να του πουν τα προβλήματα τους, διαβεβαιώνοντάς τους παράλληλα να μη φοβούνται για «αντίποινα». Σε αυτό το πλαίσιο ο Στέφανος Κασσελάκης είχε αναφέρει «παιδιά, ανοιχτά, μπορείτε να πείτε ό,τι θέλετε. Και μη φοβάστε για αντίποινα. Αν διανοηθεί κανείς να σας πει τίποτα, μου το λέτε κατευθείαν και τους ξεσκίζω. Πείτε το ανοιχτά». Αυτό το «θα τους ξεσκίσω», το οποίο μόνο ένας Παύλος Πολάκης θα μπορούσε να το πει, φαίνεται ότι ενόχλησε και πολλούς εντός του ΣΥΡΙΖΑ, όπως τον Δημήτρη Βέττα.

Η αντίδραση Βέττα

Ο τελευταίος βρέθηκε στο Blue Sky και ρωτήθηκε τόσο για τον ανωτέρω τραμπουκισμό του Στεφάνου Κασσελάκη όσο και για την φράση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ότι «υπουργοί σκοτώνουν παιδιά». Ο Δημήτρης Βέττας απάντησε με φανερή αμηχανία ότι καλό είναι να αποφεύγουμε τέτοιες εκφράσεις, αδειάζοντας ουσιαστικά τη ρητορική του προέδρου του. Μάλιστα προσπαθώντας να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα και ισχυρίστηκε ότι τέτοιες εκφράσεις δεν... ταιριάζουν στον χαρακτήρα του Στεφάνου Κασσελάκη. Απάντησε χαρακτηριστικά: «Μπορεί πάνω στη κουβέντα μας να λέγονται κάποιες λέξεις που έχουν μια άλλη φόρτιση, αλλά δεν νομίζω ότι ο κύριος Κασσελάκης με το θα τους ξεσκίσω..., εννοούσε πείτε μου ελεύθερα, χωρίς να φοβάται κάποιος να μου πει αυτό. Καλό είναι να αποφεύγουμε αυτές τις λέξεις. Αλλά δεν νομίζω ότι η πρόθεσή του ήταν να προκαλέσει ή να προσβάλει. Δεν νομίζω ότι ταιριάζει και στον χαρακτήρα του κάτι τέτοιο διότι είναι ιδιαίτερα ήπιος και απαλός άνθρωπος».

Φυσικά τον τελευταίο ισχυρισμό ότι ο Στέφανος Κασσελάκης είναι ιδιαίτερα ήπιος και απαλός άνθρωπος το είδαμε και σήμερα, όταν πέταξε το μικρόφωνο και αποχώρησε από συνέντευξη επειδή τα βρήκε σκούρα σε ερώτηση της Σίσσυς Χρηστίδου. Το μόνο σίγουρο είναι ότι πολλά στελέχη εντός του ΣΥΡΙΖΑ αισθάνονται εξαιρετικά άβολα με τις επιλογές Κασσελάκη, ο οποίος μεταμορφώνει τον ΣΥΡΙΖΑ σε ένα απολιτίκ λαϊκίστικο μόρφωμα, μαζεύοντας κάθε πικραμένο της πολιτικής από δεξιά και αριστερά. Τώρα αν λέει και καμιά κουβέντα παραπάνω σε ύφος Πολάκη, είναι δικαιολογημένος καθώς έρχονται ευρωεκλογές και στοχεύει σε ένα κοινό που αρέσκεται στα άκρα, τη χυδαιότητα και το λαϊκισμό. Άλλωστε κάπως πρέπει να απασχολεί τα μέσα ενημέρωσης, αφού από πολιτικές απόψεις παίρνει κάτω από τη βάση.

Ακολουθεί το σχετικό απόσπασμα από την Ομάδα Αλήθειας:

@omadaalithias Άδειασμα Βέττα σε Κασσελάκη: καλό είναι να αποφεύγουμε τέτοιες εκφράσεις. #tiktokgreece #tiktokgr #φοργιου #politics #greecetiktok #fy #4u #foryoupage #ellada #omadaalithias #ομαδααληθειας #ελλαδα #foryou #συριζα #kasselakis #κασσελακης ♬ πρωτότυπος ήχος - Ομάδα Αλήθειας