Το βίντεο του Στέφανου Κασσελάκη από την επίσκεψή του σε σχολείο ΑμεΑ στην Καλλιθέα έχει προκαλέσει αντιδράσεις. Έχοντας κόψει την υφυπουργό Παιδείας Δόμνα Μιχαηλίδου από την… εικόνα και κάνοντας έλξεις στα κάγκελα του σχολείου έδειξε την επικοινωνιακή διάσταση που δίνει σε ότι κάνει.

Μόνο που αυτή τη φορά ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσε και με τις δηλώσεις του. Τις αναφορές του στους εκπαιδευτικούς και τις υποσχέσεις για κτήρια και aircondition.  Χαρακτηριστική η ανάρτηση της καθηγήτριας του ΕΚΠΑ, Βάσως Κιντή, η οποία αναφέρει ότι η ίδια ντράπηκε για τη γελοιότητα και καταλήγει με μια λέξη: «Ντροπή». 

Όπως αναφέρει στην ανάρτησή της στο Facebook «Μόλις είδα ένα βίντεο με τον Κασσελάκη σε ένα σχολείο για μαθητές ΑΜΕΑ. Ντράπηκα για τη γελοιότητα. Να εξηγεί σε εκπαιδευτικούς που παλεύουν κάθε μέρα και έχουν σπουδάσει το αντικείμενο, αυτός ένας άσχετος με διδακτικό ύφος τι χρειάζεται η ψυχή ενός παιδιού για να αναπτυχθεί»

Συνεχίζει δε τονίζοντας: «Ντροπή του να τους βάζει απέναντι και να τους κάνει μάθημα περί ανθρωπιάς με έτοιμες εξυπνάδες για πολλαπλασιασμό και πρόσθεση.. Και να υπόσχεται ότι αυτός θα τους βρει μεγαλύτερο χώρο σε μια εβδομάδα και θα τους αγοράσει αυτός από την τσέπη του airconditioning.»

Και καταλήγει: «Ντροπή του που βάζει τους εκπαιδευτικούς σε αυτή τη θέση, να εκμεταλλεύεται την αγωνία τους. Ντροπή!»

Δείτε την ανάρτηση: