Η στήριξη της Νέας Δημοκρατίας στις 13 περιφέρειες και στους 3 μεγάλους δήμους της χώρας στις επικείμενες αυτοδιοικητικές εκλογές αντανακλά την ιδιαίτερη σημασία που δίνει το κυβερνών κόμμα στην αναγκαιότητα να προχωρήσουν οι μεταρρυθμίσεις και να ανταποκριθεί η χώρα στις προκλήσεις των καιρών, αναγκαιότητα που απαιτεί αντίστοιχο πνεύμα από την πλευρά των περιφερειακών διοικήσεων και των αντίστοιχων των τριών μεγαλουπόλεων.

Όπως έχει τονίσει ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, οι περιφερειάρχες είναι συνεργάτες της κυβέρνησης και είναι εξαιρετικά σημαντικό να διαπνέονται από το ίδιο μεταρρυθμιστικό πνεύμα και να είναι αποφασισμένοι να υλοποιήσουν τις ίδιες αναπτυξιακές επιλογές. Οι 13 περιφερειάρχες καλούνται να διαχειριστούν κονδύλια πάνω από 8 δισ. ευρώ από το νέο ΕΣΠΑ, ως εκ τούτου η συνθήκη για στενή συνεργασία, συντονισμό και συναντίληψη με την κεντρική διοίκηση καθίσταται επιβεβλημένη, με νέα πρόκληση τα ζητήματα ανθεκτικότητας. Για τον λόγο αυτό η Νέα Δημοκρατία υποστηρίζει και νέους υποψήφιους ή δοκιμασμένους περιφερειάρχες πέραν των κομματικών της ορίων.

Ανάλογη πολιτική σημασία αποδίδει η κυβέρνηση στη νίκη και επανεκλογή των υποστηριζόμενων από τη Νέα Δημοκρατία δημάρχων της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και του Πειραιά, καθώς δεν είναι μία μάχη μόνο πολιτικά εμβληματική, αλλά οι τρεις μεγαλουπόλεις τίθενται αντιμέτωπες με τεράστιες προκλήσεις βιώσιμης ανάπτυξης και ανθεκτικότητας, λόγω του μεγάλου πληθυσμού που συγκεντρώνουν.