Λάβρος κατά των «παραγόντων» του ΣΥΡΙΖΑ εμφανίστηκε ο ευρωβουλευτής του κόμματος, Κώστας Αρβανίτης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Attica TV, στους δημοσιογράφους Αλέξανδρο Κλώσσα και Ευαγγελίνα Βόσνου. Κληθείς να σχολιάσει την επόμενη ημέρα του ΣΥΡΙΖΑ, ο κύριος Αρβανίτης είπε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η βασική - και ήταν η κυρίαρχη μορφή στον χώρο της προοδευτικής παράταξης, οφείλει να πάρει πρωτοβουλίες, να φτιάξει τα εντός του, για να μιλήσει με τα εκτός του». Στην ερώτηση της δημοσιογράφου, εάν έχουν φτιάξει τα «εντός» του ΣΥΡΙΖΑ, ο Κώστας Αρβανίτης είπε ότι «όχι, δεν τα έχουμε φτιάξει τα εντός. Άλλαξε η ατζέντα την Τετάρτη. Τετάρτη, ενώ έχει βγει το πόθεν έσχες και οκ, πάμε να το διαχειριστούμε -και καλά το διαχειριζόμαστε- Τετάρτη αλλάζει η ατζέντα και πάμε πίσω στον Τσίπρα, κι αν έχει γίνει - δηλαδή, πρόβλημα. Κουράστηκα με αυτό το πράγμα, να κυνηγάω πάντα παράγοντες του ΣΥΡΙΖΑ, που αλλάζουν την ατζέντα», για να συνεχίσει λέγοντας «δικιά τους ατζέντα και δεν ξέρεις τι κρύβεται από πίσω, αν είναι ανόητοι, ή απλώς πολιτική στάση. Κουράστηκα».

Ζητά κυρώσεις ο Αρβανίτης

Σε αυτό το πλαίσιο, ο Κώστας Αρβανίτης ζητά κυρώσεις εναντίων των παραγόντων του κόμματος που αλλάζουν την ατζέντα, για να προσθέσει στη συνέχεια ότι «όταν λέμε ότι "πάμε με αυτό, αυτός είναι ο στόχος, πάμε με αυτόν τον στόχο". Για να μπορώ μετά να πω ότι αυτός ο στόχος δεν επετεύχθη, ή κερδίσαμε και να πάμε καλύτερα για την κοινωνία. Αυτό είναι θέμα σοβαρότητας των παραγόντων, που δεν παράγουν τίποτα». Είναι προφανές ότι τα σενάρια των «υπονομευτών του αρχηγού» θα επανέλθουν, μετά την συγκεκριμένη δήλωση του κυρίου Αρβανίτη.

Το ερώτημα είναι εάν ο Στέφανος Κασσελάκης θα πάρει αυτή την ανέλπιστη «πάσα» από τον Κώστα Αρβανίτη, προκειμένου να φουντώσει το αφήγημα των «εχθρών εντός των τειχών», ούτως ώστε να προχωρήσει στις θρυλούμενες «εκκαθαρίσεις» που θέλει να κάνει στο κόμμα. Αυτό που μένει να ξεκαθαριστεί, είναι εάν κατάλαβε ο κύριος Αρβανίτης το είδος της «πάσας» που έδωσε στον Στέφανο Κασσελάκη, καθώς οι «εκκαθαρίσεις» ουσιαστικά αφορούν το «στρατόπεδο Τσίπρα» και ο Κώστας Αρβανίτης, είναι ορκισμένος «Τσιπρικός». Παρακολουθούμε με ενδιαφέρον!

Η δήλωση του Κώστα Αρβανίτη

Κώστας Αρβανίτης: «Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η βασική - και ήταν η κυρίαρχη μορφή στον χώρο της προοδευτικής παράταξης, οφείλει να πάρει πρωτοβουλίες, να φτιάξει τα εντός του, για να μιλήσει με τα εκτός του».

Ευαγγελίνα Βόσνου: «Δεν τα έχουμε φτιάξει τα εντός;»

Κώστας Αρβανίτης: «Όχι, δεν τα έχουμε φτιάξει τα εντός. Άλλαξε η ατζέντα την Τετάρτη. Τετάρτη, ενώ έχει βγει το πόθεν έσχες και οκ, πάμε να το διαχειριστούμε -και καλά το διαχειριζόμαστε- Τετάρτη αλλάζει η ατζέντα και πάμε πίσω στον Τσίπρα, κι αν έχει γίνει - δηλαδή, πρόβλημα. Κουράστηκα με αυτό το πράγμα, να κυνηγάω πάντα παράγοντες του ΣΥΡΙΖΑ, που αλλάζουν την ατζέντα».

Αλέξανδρος Κλώσσας: «Εν λευκώ αλλάζουν την ατζέντα διαφορετική;»

Κώστας Αρβανίτης: «Δικιά τους ατζέντα και δεν ξέρεις τι κρύβεται από πίσω, αν είναι ανόητοι, ή απλώς πολιτική στάση. Κουράστηκα».

Αλέξανδρος Κλώσσας: «Αυτό τι σημαίνει; Ότι πρέπει να υπάρξει μια αυστηρή στάση, γραμμή -»

Κώστας Αρβανίτης: «Κυρώσεις. Ναι, κυρώσεις».

Ευαγγελίνα Βόσνου: «Και ξεκαθάρισμα;»

Κώστας Αρβανίτης: «Άσε το ξεκαθάρισμα. Κυρώσεις. Δηλαδή, δεν μπορεί - όταν λέμε ότι "πάμε με αυτό, αυτός είναι ο στόχος, πάμε με αυτόν τον στόχο". Για να μπορώ μετά να πω ότι αυτός ο στόχος δεν επετεύχθη, ή κερδίσαμε και να πάμε καλύτερα για την κοινωνία. Αυτό είναι θέμα σοβαρότητας των παραγόντων, που δεν παράγουν τίποτα».

Αλέξανδρος Κλώσσας: «Εξαιρετικό».