Τη δυσαρέσκειά του για τη «συγγνώμη εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ», που ζήτησε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, εξέφρασε ο Ευάγγελος Αποστολάκης, σύμφωνα με τις δηλώσεις που έκανε στην εκπομπή του Πρώτου Προγράμματος της ΕΡΤ και στον δημοσιογράφο Θάνο Σιαφάκα, ενώ παράλληλα δείχνει να προσχωρεί στη «γραμμή Γεροβασίλη» ότι μια ενδεχόμενη διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ δεν σημαίνει και την καταστροφή. Μάλλον είναι αρκετοί μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ που καλοβλέπουν την περίπτωση να υπάρξουν «εκκαθαρίσεις», κατόπιν της εκλογής νέου προέδρου του κόμματος, όσο κι αν φαινομενικά τις ξορκίζουν.    

Οι δηλώσεις Αποστολάκη

Ο κ. Αποστολάκης εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για τη δήλωση του κ. Τσακαλώτου, με την οποία ζητούσε συγγνώμη για λογαριασμό του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι «κανένας δεν είναι ιδιοκτήτης της Ιστορίας και κανένας δεν μπορεί να περιφρουρήσει κάτι με κριτήρια τέτοιου τύπου που να μην αφήνει ή να δημιουργεί έναν σκληρό πυρήνα μέσα στον οποίο δεν μπορεί να μπει κανείς άλλος. [...] Επομένως, δεν νομίζω ότι είναι κομψό, ούτε ότι είναι επιτυχημένο το να ζητάει ο κ. Τσακαλώτος συγγνώμη για λογαριασμό του ΣΥΡΙΖΑ».

Θάνος Σιαφάκας: «Άρα δεν το αποκλείετε κι εσείς το θέμα της διάσπασης. Δεν το αποκλείετε».

Ευάγγελος Αποστολάκης: «Βεβαίως και δεν το αποκλείω. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι είναι και η καταστροφή. Ενδεχομένως να είναι μία κατάσταση που θα οδηγήσει σε κάποιο καλύτερο αποτέλεσμα. Δεν είναι καλό, δεν το επιδιώκει κανείς. Αυτήν τη στιγμή κανείς δεν περισσεύει».

Θάνος Σιαφάκας: «Αλλά λέτε ότι μπορεί και να συμβεί και να 'ναι και καλό, δημιουργικό, να αφορά σε ένα νέο ξεκίνημα».

Ευάγγελος Αποστολάκης: «Δεν τρομάζει κανέναν αυτό αυτήν τη στιγμή».