πρόταση μομφής (η)

1. τελευταία πράξη σε κωμικό θεατρικό έργο «ήταν από την αρχή μια πολύ αστεία παράσταση, αλλά στην πρόταση μομφής πεθάναμε στο γέλιο» 2. μάχη για την εξουσία «όποιος δεν έχει δει αριστερούς σε προτάσεις μομφής δεν μπορεί να καταλάβει τι σημαίνει μίσος και τοξικότητα»

Κατεβάζω ενωτική πρόταση!

Το πρώτο πράγμα που μου έρχεται να κάνω σκεπτόμενος την επερχόμενη διάλυση του ΣΥΡΙΖΑ (ή ΣΥΣΑ όπως θέλει ο Στέφανος με τα κολλητά ρούχα) είναι να πανηγυρίσω που ένα τόσο τοξικό κόμμα φεύγει επιτέλους από τη δημόσια ζωή. Αλλά αμέσως μετά σκέφτομαι πως από ψυχαγωγικής απόψεως η διάλυση του ΣΥΡΙΖΑ (ή ΣΥΣΑ) δεν συμφέρει κανέναν, και πολύ περισσότερο εμένα που ασχολούμαι επαγγελματικώς με τη γελοιότητα στη δημόσια ζωή. Ταυτοχρόνως η απώλεια του κόμματος του Στέφανου και του Παύλου σημαίνει την απώλεια ενός οργανισμού που υπενθυμίζει σε κάθε πολίτη αυτής της χώρας τι πραγματικά σημαίνει ανανεωτική αριστερά και γιατί οι εχθροπαθείς, μισαλλόδοξοι και εκδικητικοί αυτοί άνθρωποι πρέπει να μείνουν μακριά από οποιαδήποτε εξουσία πλην αυτής που ασκούν στα στελέχη του κόμματός τους. Συνεπώς, πιστεύω ότι παρά την πρόταση μομφής το κόμμα πρέπει να συνεχίσει ενωμένο να ψυχαγωγεί και να διδάσκει και κατεβάζω ενωτική πρόταση στο πρόσωπο του Νικόλα του Φαραντούρη, ο οποίος καταφέρνει να συνδυάσει με άριστο τρόπο την εχθροπάθεια με την κωμωδία.

Χωρίς μαγιό...

Πήγα να γράψω «ο καλύτερος τρόπος να λύσουν τις διαφορές τους οι σύντροφοι είναι σε λασπομαχίες με μαγιό», αλλά συνειδητοποίησα ότι το μόνο που έλειπε από τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ (ή ΣΥΣΑ) ήταν τα μαγιό.

Θα απαλλαγεί από δαύτους το δημόσιο;

Καταλαβαίνω ότι η απραξία της υπουργίας του γιου του Αχιλλέα Καραμανλή έχει πάει την οποιαδήποτε προσπάθεια βελτίωσης των δημόσιων συγκοινωνιών πολύ πίσω, αλλά δυστυχώς αυτό σημαίνει ότι δεν αρκεί ο υπουργός Σταϊκούρας να αποκαλύπτει ότι σχεδόν οι μισοί από τους ελεγκτές του ΟΑΣΘ δεν δουλεύουν «για λόγους υγείας». Πρέπει να μάθουμε και πότε το δημόσιο θα απαλλαγεί από την παρουσία και, κυρίως, τη μισθοδοσία τους.

Βάσει ατζέντας

Οι φράσεις «η Τήλος δεν είναι για εσάς» και «έλα, μη σου δώσω μια και πας στη θάλασσα», που ακούσαμε τη δήμαρχο του νησιού να ξεστομίζει, επιβεβαιώνουν ότι οι σύντροφοι παραμένουν με τον Ανθρωπο. Αρκεί ο Ανθρωπος να είναι παράνομος και να εξυπηρετεί την ατζέντα τους.