«Αποστειρωμένο» προέβλεψε ότι θα είναι το αυριανό ντιμπέιτ των πολιτικών αρχηγών ο Αλέξης Τσίπρας και αν κρίνουμε από τον τρόπο με τον οποίο πολιτεύεται και προεκλογικά μάλλον θα είναι μια «μονομαχία» με δεδομένο τον χαμένο, δηλαδή τον ίδιο.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο MEGA και στην εκπομπή «Πάμε Δανάη», ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασε την άποψη ότι το ντιμπέιτ δεν θα είναι μάλλον κάτι που μπορεί να κάνει τη «διαφορά». Και ίσως αυτή να είναι και μια από τις μοναδικές αλήθειες που έχει πει, καθώς η πορεία προς τις εκλογές αναδεικνύει μέρα τη μέρα τη συγκροτημένη θέση του κυβερνώντος κόμματος για το πώς θα κυβερνηθεί ο τόπος, από τη μια πλευρά, και τη σύγχυση, από την άλλη, του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, στην οποία ήρθαν να προστεθούν και τα «τοπικά νομίσματα» του Ευκλείδη Τσακαλώτου.

Σε κάθε περίπτωση, ο Αλέξης Τσίπρας μπόρεσε πολύ γρήγορα να ξεχάσει την περίοδο που ζητούσε ντιμπέιτ όλων των πολιτικών αρχηγών και νιώθει πολύ άνετα να υπερασπίζεται σήμερα ότι με την αυριανή μονομαχία θα «βαρεθεί ο κόσμος».

Ο ίδιος κατηγόρησε τη ΝΔ που «επέμενε» να γίνουν «παράλληλοι μονόλογοι 1,5 λεπτού».

Θυμίζουμε ότι υπέρ της δεξαγωγής debate με τον Αλέξη Τσίπρα πριν από τις δεύτερες εκλογές τάxθηκε χθες ο Κυριάκος Μητσοτάκης. «Αυτές οι εκλογές είναι με απλή αναλογική και το πλαίσιο του ντιμπέιτ είναι να συμμετάσχουν όλα τα κόμματα ισότιμα. Στις επόμενες εκλογές, επειδή θα υπάρχει το μπόνους που αφορά τους δύο πρώτους, βεβαίως πρέπει να γίνει ντιμπέιτ των δύο», σημείωσε συγκεκριμένα στη διάρκεια της συνέντευξης που παραχώρησε στον ΑΝΤ1.

Σχολιάζοντας τη μη αποδοχή από τον πρωθυπουργό της πρόσκλησης του MEGA για μια τηλεμαχία μεταξύ τους, ο Αλέξης Τσίπρας «έδειξε» τους επικοινωνιολόγους του πρωθυπουργού, σημειώνοντας μάλιστα ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι «πολύ πειθαρχημένος» στα όσα του λένε. Διευκρίνισε ότι «δεν υποτιμά» τον πολιτικό αντίπαλό του και ότι τον θεωρεί πολύ «ικανό», ωστόσο ανέφερε ότι, αν ήταν στη θέση του, δεν θα μπορούσε να μην ανταποκριθεί σε αυτήν την πρόκληση.

Τέλος, ισχυρίστηκε ότι ο πρωθυπουργός βρίσκεται σε «μειονεκτική θέση» γιατί την τελευταία τετραετία κλήθηκε να αντιμετωπίσει «μεγάλες δυσκολίες», όπως την πανδημία, την ακρίβεια και τα θέματα κράτους δικαίου και «δεν τα πήγε καλά», όπως είπε . «Γι' αυτό πετάει την  μπάλα στο 2015 και στον Βαρουφάκη», συμπλήρωσε, προσπερνώντας συνειδητά τόσο την αναπτυξιακή πορεία της χώρας, όπως αυτή αναγνωρίζεται και διεθνώς, αλλά και τη στήριξη που παρείχε και παρέχει η κυβέρνηση της ΝΔ στην κοινωνία, σε συνθήκες πολλαπλών κρίσεων που κλήθηκε, όπως παραδέχτηκε και ο Αλέξης Τσίπρας, να διαχειριστεί.