«Είμαστε η παράταξη που έμαθε να ταυτίζει το έθνος με τον λαό, την πατρίδα με τους ανθρώπους της, την πολιτεία με τους πολίτες, την εθνική ανεξαρτησία με τη λαϊκή κυριαρχία» σημειώνει στο «Μανιφέστο» ο Ανδρέας Νικολακόπουλος για τα 50 χρόνια της Νέας Δημοκρατίας.

Παράλληλα, ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη και βουλευτής Ηλείας με τη ΝΔ δεσμεύεται πως «συνεχίζουμε για ένα καλύτερο και πιο ελπιδοφόρο μέλλον. Το μέλλον που αξίζει στις νεότερες γενιές της πατρίδας μας».

Αναλυτικά ο Ανδρέας Νικολακόπουλος τονίζει:

«Η παράταξή μας συμπληρώνει φέτος 50 χρόνια σπουδαίας πολιτικής προσφοράς στην Ελλάδα. Σε όλην αυτήν τη μακρόχρονη διαδρομή, αντιμετωπίσαμε δυσκολίες, προκλήσεις, εμπόδια, αλλά και έντονα διλήμματα. Μία διαδρομή που είχε χαρές αλλά και λύπες, επιτυχίες αλλά και αποτυχίες, πάντα όμως με πίστη στις αρχές και τις αξίες μας, και με βασικό γνώμονα το συμφέρον της χώρας και των Ελλήνων. Η ομιλία του προέδρου μας και πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στη Ρηγίλλης, ένα ξεχωριστό σημείο και ένα εμβληματικό κτήριο, που άνοιξε τις πόρτες του τον Ιούλιο του 1975 και έμελλε στην πορεία να ταυτιστεί με το μεγαλύτερο κομμάτι της προσφοράς της παράταξής μας, σήμανε τη διαχρονική σχέση της Νέας Δημοκρατίας με την ιστορία της.

Η μεγάλη φιλελεύθερη παράταξη που ταυτίστηκε με την εγκαθίδρυση της δημοκρατίας στην Ελλάδα, την ένταξή μας στην ΕΟΚ και τις κομβικές μεταρρυθμίσεις. Αυτήν την παρακαταθήκη διαφυλάττουμε και συνεχίζουμε για ένα καλύτερο και πιο ελπιδοφόρο μέλλον. Το μέλλον που αξίζει στις νεότερες γενιές της πατρίδας μας».