Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ μετά τις σφοδρές αντιδράσεις που προκλήθηκαν στο εσωτερικό του κόμματος για το ερωτηματολόγιο Κασσελάκη που άνοιξε τη συζήτηση για την αλλαγή της ονομασίας του κόμματος  και της ιδεολογικής του ταυτότητας. Από το πρωί βγαίνουν δημοσίως στελέχη του κόμματος και κατακρίνουν τις ενέργειες του Στεφάνου Κασσελάκη, αμφισβητώντας ουσιαστικά την ηγεσία του στο κόμμα.

Μάλιστα μέσα στην ημέρα ζήτησαν την άμεση σύγκληση του οργάνου 17 από τα 24 μέλη του οργάνου, με επιστολή προς τον πρόεδρο και τους γραμματείς του κόμματος, με αφορμή το ερωτηματολόγιο του iSyriza. Αργά το βράδυ της Κυριακής έγινε γνωστό ότι Δευτέρα στις 12.00 θα συνεδριάσει εκτάκτως η Πολιτική Γραμματεία του κόμματος.  Σύμφωνα με πληροφορίες τα 17 μέλη ήταν οι: Παναγιώτα Μπελώνη Αράπη, Όλγα Γεροβασίλη, Κώστας Ζαχαριάδης, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, Ζωή Καρκούλια, Μαρία Κουβέλη, Κατερίνα Νοτοπούλου, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, Νίκος Παππάς, Παύλος Πολάκης, Γιάννης Ραγκούσης, Πάνος Ρήγας, Νίκος Σκορίνης, Ελένη Συμεωνίδου, Ολυμπία Τελιγιορίδου, Διονύσης Τεμπονέρας, Αλέκος Φλαμπουράρης.

Η πλειοψηφία των μελών των οργάνων του κόμματος διαφωνούν έντονα με τις αλλαγές που προετοιμάζει ο Στέφανος Κασσελάκης και τις έμαθαν αιφνιδιαστικά μέσω του ερωτηματολογίου του iSyriza. Μεταξύ άλλων τα μέλη του κόμματος καλούνται να απαντήσουν αν επιθυμούν αλλαγές στο όνομα, το λογότυπο και τη δομή του ΣΥΡΙΖΑ. Δημόσια αποδοκίμασαν τις ενέργειες Κασσελάκη με ιδιαίτερα σκληρή γλώσσα πολλά γνωστά στελέχη όπως η Όλγα Γεροβασίλη, η Κατερίνα Νοτοπούλου, ο Χρήστος Σπίρτζης και ο Νίκος Παππάς. Χαρακτηριστικό του κλίματος είναι ότι ανάμεσα στα πρόσωπα που ζητούν άμεση σύγκλιση της Πολιτικής Γραμματείας, ενώ ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στο Λονδίνο, είναι και ο άλλοτε φανατικός υποστηρικτής Κασσελάκη, ο Παύλος Πολάκης.