Ο Στέφανος Κασσελάκης δεν παραδίδει τα όπλα κι εξαπέλυσε ήδη το πρώτο κύμα αντεπίθεσης ως αντίποινα στην απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής να τον αποκλείσει από τις προεδρικές εκλογές. Η απόφαση του έκπτωτου προέδρου να ανοίξει δική του ιστοσελίδα (odikosmassyriza.gr) με πλατφόρμα εγγραφής μελών, ενώ υπάρχει ο επίσημος ιστότοπος του κόμματος isyriza.gr, όξυνε ακόμη περισσότερο την κατάσταση. Μέσα σε αυτό το κλίμα, τις επόμενες ώρες η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται με ενδιαφέρον, αφού πιθανό είναι να υπάρξει νέα πρόταση για κλιμάκωση των πειθαρχικών μέτρων κατά του Στέφανου Κασσελάκη και τη διαγραφή του με ορίζοντα το Συνέδριο και την εκλογή νέου προέδρου.

Γράφει ο Αριστείδης Ζορμπάς

Στο πλαίσιο της προσπάθειάς του να εμφανιστεί όσο το δυνατόν πιο ενισχυμένος γίνεται, ο έκπτωτος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επιχειρεί να δημιουργήσει μία βάση δεδομένων για τον προεκλογικό αγώνα του. Ο λόγος για τον οποίο φαίνεται να οδηγήθηκε σε αυτήν την απόφαση είναι ότι, επειδή δεν μπορεί να είναι υποψήφιος, αυτομάτως δεν έχει και πρόσβαση στα δεδομένα του isyriza. Βασικός στόχος του, προς το παρόν, είναι η εξασφάλιση της πλειοψηφίας των συνέδρων στις 2 και 3 Νοεμβρίου, αφού μόνο έτσι θα έχει πιθανότητες εκλογής - εάν ξεπεραστούν όλα τα υπόλοιπα εμπόδια. Η διορία εγγραφών λήγει στις 25 Οκτωβρίου και εννέα ημέρες αργότερα θα διευκρινιστεί ποιο στρατόπεδο οργανώθηκε πιο μεθοδικά και αποτελεσματικά προκειμένου να εξασφαλίσει την πλειοψηφία.

Ενας άλλος στόχος του Στέφανου Κασσελάκη είναι το δημοψήφισμα σε εθνικό επίπεδο, το οποίο στην αρχή της προεδρικής θητείας του είχε επικαλεστεί πολλές φορές. Πλέον, το επαναφέρει στο τραπέζι ως μέτρο υποστήριξης της προσπάθειάς του. Η ιδέα είναι να ενεργοποιηθεί, εάν μετατεθεί εκ νέου το Συνέδριο. Επισήμως διαψεύδεται από την Κουμουνδούρου η όποια υπόνοια, ενώ ο εκπρόσωπος του κόμματος Παυσανίας Παπαγεωργίου διαψεύδει με κάθε τρόπο την αναβολή του Συνεδρίου, όμως ο Στέφανος Κασσελάκης αμφισβήτησε ανοικτά τα όσα διαρρέονται από την Κουμουνδούρου, λέγοντας ότι «πρόβλεψή μου είναι πως θ’ αναβληθεί». Για να προκηρυχθεί δημοψήφισμα απαιτείται αίτημα του 15% των ταμειακώς τακτοποιημένων μελών ή η απόλυτη πλειοψηφία των μελών της Κεντρικής Επιτροπής, κάτι που είναι δύσκολο για την πλευρά Κασσελάκη τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή.

Πάντως, η αναγγελία της δημιουργίας της προσωπικής διαδικτυακής πλατφόρμας από τον Στέφανο Κασσελάκη δυναμίτισε ακόμη περισσότερο το κλίμα. Το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής Γιώργος Παναγιωτόπουλος έκανε λόγο για ιστοσελίδα υπεξαίρεσης του συμβόλου του ΣΥΡΙΖΑ και μάλιστα παραποιημένου, όπως και της φωτογραφίας του πρώην προέδρου του κόμματος. Παράλληλα, δεν έλειψαν και οι φωνές που ζήτησαν από το κόμμα να κινηθεί νομικά εναντίον του Στέφανου Κασσελάκη, στη γραμμή υποστήριξης του οποίου έσπευσε ο Παναγιώτης Κουρουμπλής δηλώνοντας ότι «μέλη της Κεντρικής Επιτροπής είναι μετακλητοί υπάλληλοι του ΣΥΡΙΖΑ».

«Οποιος αγαπάει τον ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να ζητάει από τους πολίτες να γράφονται στον isyriza και στις οργανώσεις του ΣΥΡΙΖΑ», δήλωσε από την πλευρά του ο Σωκράτης Φάμελλος, την ίδια στιγμή που άλλα στελέχη των «87» εκτιμούν πως πρόκειται για έναν «παράπλευρο μηχανισμό», ενώ ορισμένοι πιο «σκληροί» κάνουν λόγο ακόμη και για «παραποίηση του ονόματος του κόμματος» στην ιστοσελίδα Κασσελάκη. Επιπλέον, το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας Θανάσης Θεοχαρόπουλος εκτίμησε πως όλες αυτές οι εξελίξεις αποδεικνύουν ότι ο Στέφανος Κασσελάκης «στρώνει χαλί για το δικό του κόμμα».

«Επικίνδυνα πράγματα»

Με μακροσκελή ανάρτησή του, ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ απορρίπτει την κατηγορία ότι φτιάχνει κόμμα μέσα στο κόμμα και καλεί εκ νέου τους οπαδούς του να εγγραφούν στην ιστοσελίδα που φέρει την ονομασία odikosmassyriza. «Λίγα μόνο λεπτά μετά τη δημοσιοποίηση του site μας, πανομοιότυπο κείμενο άρχισε να διακινείται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από μέλη της ΚΕ. Αποκαλούν την επίσημη ιστοσελίδα μου ιστότοπο υπεξαίρεσης προσωπικών δεδομένων με “παραποίηση του ονόματος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ”, “ύποπτο ιστότοπο” που “μολύνει τον σέρβερ σας με ιό ή υλικό παρακολούθησης της προσωπικής σας ζωής” και καλούν ευθέως: “Μην εγγράφεστε σε αυτόν τον ιστότοπο!”. Την ίδια στιγμή, στο πολιτικό πεδίο άρχισαν να διαρρέουν μέσω site της Δεξιάς και δηλώσεων σε τηλεοπτικές εκπομπές ότι δήθεν μέσα από τον προσωπικό μου ιστότοπο κάνουμε... εγγραφές στον ΣΥΡΙΖΑ(!), φτιάχνουμε “κόμμα μέσα στο κόμμα”(!), ενώ μιλούν πάλι για κυρώσεις και διαγραφές! Οντως συμβαίνουν επικίνδυνα πράγματα τις τελευταίες μέρες. Επικίνδυνα για τη Δημοκρατία στο κόμμα μας», έγραψε ο Στέφανος Κασσελάκης.

«Λάδι στη φωτιά» έριξε από την πλευρά του και ο σύμβουλος του έκπτωτου προέδρου Αρης Σπηλιωτόπουλος. «Είναι τρελό, αν δεν επιτρέπουν στον κόσμο την επιδοκιμασία ή την αποδοκιμασία, μήπως φοβούνται τον Κασσελάκη;» αναρωτήθηκε...