προληπτική επιστράτευση (η) 1. άποψη, πληροφορία ή πράξη η οποία στερείται λογικής, ανοησία, βλακεία «χθες έκανα μια μεγάλη προληπτική επιστράτευση την οποία δεν ξέρω αν θα μπορέσεις να συγχωρέσεις» 2. είδηση που δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα και σκοπό έχει να παραπληροφορήσει «εφόσον την είδηση διαδίδουν βουλευτές της Νίκης και της Ελληνικής Λύσης είναι βέβαιο ότι πρόκειται για προληπτική επιστράτευση»

Μπορεί να φαίνονται ενοχλητικές, αλλά οι «ειδήσεις» όπως αυτή περί προληπτικής επιστράτευσης λόγω Μεσανατολικού είναι ιδιαιτέρως χρήσιμες καθώς λειτουργούν ως αιφνιδιαστικά τεστ ευφυΐας (οι εκλογές είναι τα προγραμματισμένα) που βοηθούν να μετρήσουμε το ποσοστό της ανοησίας στον πληθυσμό, ενώ ταυτοχρόνως αποκαλύπτουν και κάποιους ανόητους που είχαν καταφέρει να κρυφτούν με επιτυχία.

Δυστυχώς, το συγκεκριμένο τεστ ήταν ιδιαιτέρως εύκολο αφού η σχετική ερώτηση στη Βουλή έγινε από βουλευτή της Νίκης, γεγονός που από μόνο του αρκεί για να καταλάβει ο οποιοσδήποτε ότι έχουμε να κάνουμε με μια μπούρδα. Πολύ περισσότερο από τη στιγμή που ο βουλευτής δεν ήταν άλλος από τον Νίκο τον Παπαδόπουλο, ο οποίος στο παρελθόν μας έχει αποκαλύψει τη δράση των καλικαντζάρων και τη δύναμη της χριστιανικής σφαλιάρας. Με λίγα λόγια το τεστ της προληπτικής στράτευσης δεν αποκάλυψε τίποτα που δεν ξέραμε ήδη από τα τεστ με τις ανεμογεννήτριες και τα εμβόλια: οι ανόητοι είναι αρκετοί και έτοιμοι να πιστέψουν τα πάντα.

Ευκαιρία

Πολύ ωραία η ιδέα του part-time δημάρχου Αθηναίων για ανέγερση του αγάλματος της Οδοκαθαρίστριας. Και αυτό γιατί είναι μια καλή ευκαιρία, για πολλούς Αθηναίους και Αθηναίες, να δουν πώς πραγματικά μοιάζει η φιγούρα κάποιου που καθαρίζει την πόλη.

Ή ανόητοι ή απλά επικίνδυνοι

Βλέπω κάποιους συμπολίτες να υπερασπίζονται το δικαίωμα των υποστηρικτών της Χαμάς και της Χεζμπολάχ να διαδηλώσουν την 7η Οκτωβρίου επικαλούμενοι τη δημοκρατία και αναρωτιέμαι αν πρόκειται για ανθρώπους που δεν μπορούν να καταλάβουν ότι αυτό που κάνουν είναι τόσο εξωφρενικό όσο το να υπερασπίζονται το δικαίωμα των υποστηρικτών της Χρυσής Αυγής να διαδηλώσουν στην ημερομηνία της επετείου της δολοφονίας του Φύσσα ή για ανθρώπους που το καταλαβαίνουν καλά.

Απελπισία

Οσο περνούν οι μέρες και συνειδητοποιούν οι σύντροφοι στον ΣΥΡΙΖΑ ότι νικητής στις εσωκομματικές τους εκλογές θα είναι πάλι ο Στέφανος με τα κολλητά ρούχα τόσο αυξάνονται οι πιθανότητες να μπει όρος που θα απαγορεύει να θέσει υποψηφιότητα για πρόεδρος όποιος έχει ως αρχικά στο ονοματεπώνυμό του τα γράμματα Σ και Κ.