Μετά την… κωλοτούμπα και το «όχι» στο νομοσχέδιο για την επιστολική ψήφο ο Στέφανος Κασσελάκης ζητά και τα… ρέστα από την κυβέρνηση επιχειρώντας να πετάξει από πάνω του το μπαλάκι της ευθύνης για την μεταστροφή του. Μεταστροφή που αναδεικνύει τα μικροκομματικά παιχνίδια του ΣΥΡΙΖΑ.

Συγκεκριμένα, με ανάρτησή του –τη γνωστή πλέον… αδιαμεσολάβητη – υποστηρίζει ότι ευθύνεται η κυβέρνηση διότι δεν αποδέχεται τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ χωρίς όμως να δίνει σαφείς απαντήσεις για το γεγονός πως ενώ αρχικά το κόμμα του στη Βουλή ετάχθη υπερ του νομοσχεδίου επί της αρχής στην αρμόδια επιτροπή, στην Ολομέλεια έκανε στροφή 180 μοιρών.

Το καλύτερο είναι ότι ο Στέφανος Κασσελάκης σημειώνει πως ο ΣΥΡΙΖΑ έχει καταθέσει πρόταση και δηλώνει ότι «η ΝΔ δεν την αποδέχεται» προσθέτοντας: «Εάν όντως θέλουν να έρθουν να μιλήσουν μαζί μας με διάθεση συναίνεσης εμείς είμαστε εδώ. Η ερώτηση είναι: το θέλουν;» εκτιμώντας ενδεχομένως πως ο ίδιος είναι πρωθυπουργός και το κόμμα του κυβέρνηση…

Σε κάθε περίπτωση ο ΣΥΡΙΖΑ υπαναχώρησε. Άλλαξε πορεία. Θα μπορούσε ακόμη και να υπερψηφίσει το νομοσχέδιο για την επιστολική ψήφο για τις ευρωεκλογές και να καταψηφίσει, αφού για κάποιον απροσδιόριστο ακόμη λόγο διαφωνεί, την τροπολογία που επεκτείνει την επιστολική ψήφος και στις εθνικές εκλογές. Βέβαια εκεί θα έπρεπε να εξηγήσει για ποιο λόγο το κάνει.

Από την άλλη ούτε και για τη συνολική καταψήφιση δίνει πειστικές εξηγήσεις. Απλά εγκαλεί την κυβέρνηση για τη δική του στάση έναντι των Ελλήνων του εξωτερικού παρά το γεγονός πως ο ίδιος είναι ένας εξ αυτών.

Δείτε την ανάρτηση του Στέφανου Κασσελάκη: