Πραγματικά ο τρόπος που διαστρεβλώνει την πραγματικότητα η Κουμουνδούρου δεν υπάρχει. Χθες άλλη μια φορά επιβεβαιώθηκε ότι ο τρόπος με τον οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ διοχετεύει τα fake news δεν έχει ιστορικό προηγούμενο στην Ελλάδα.

Η είδηση μετά τη συνάντηση του υπηρεσιακού πρωθυπουργού με τον Αλέξη Τσίπρα ήταν ότι ο Ιωάννης Σαρμάς κατάλαβε πως τον χρησιμοποιεί ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ για να αυξήσει τη συσπείρωση του κόμματός του και τον άδειασε μεγαλοπρεπώς. «Τα όρια της υπηρεσιακής κυβέρνησης και τα όρια του υπηρεσιακού πρωθυπουργού καθορίζονται από το άρθρο 37 παράγραφος 3 του συντάγματος και, όπως έχω εξηγήσει, είναι όρια που επιβάλλονται από την αυστηρή πολιτική ουδετερότητα της κυβέρνησής μας», επεσήμανε ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν έχει αρμοδιότητες για να παρέμβει στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ πήρε αυτήν την είδηση και τη γύρισε ανάποδα: «Ηχηρό μήνυμα Σαρμά σε Μητσοτάκη: Η ελευθερία έκφρασης καλύπτει ακόμα και ιδέες που μπορεί να σοκάρουν» ήταν το κεντρικό μήνυμα της διαρροής του κόμματος της Κουμουνδούρου προς τα φιλικά ΜΜΕ.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά ο Αλέξης Τσίπρας διαστρεβλώνει τα πάντα. Αν σήμερα βρέξει, οι μηχανισμοί της Κουμουνδούρου θα διαρρεύσουν ότι έχει ήλιο και ότι δεν πρέπει να κρατάμε ομπρέλα! Πραγματικά ό,τι να ’ναι, αρκεί να διαβάλουν τους πολιτικούς αντιπάλους τους και να διαστρεβλώσουν την πραγματικότητα μπροστά στα μάτια όλων.

Ενδεχομένως, πριν από κάποια χρόνια, αυτά όλα να περνούσαν. Σήμερα όμως οι πολίτες τα αποδοκιμάζουν παντού. Η τακτική της διαστρέβλωσης από τον ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά από τον Αλέξη Τσίπρα έχει γίνει αντιληπτή από όλους τους πολίτες ακόμα και από αυτούς που στηρίζουν τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά ντρέπονται να το πουν.

Φαίνεται ότι το ηχηρό εκλογικό χαστούκι της κοινωνίας στον Αλέξη Τσίπρα δεν έγινε αντιληπτό. Αντί να κρύβονται και να ζητήσουν συγγνώμη για τα συνεχή fake news που δηλητηριάζουν την πολιτική ζωή του τόπου, συνεχίζουν στα ίδια ψέματα, στην ίδια τοξικότητα στην οποία οι ίδιοι οι ΣΥΡΙΖΑίοι έπεσαν μέσα.

Οι εκλογές πλησιάζουν. Οι κάλπες της Κυριακής 25 Ιουνίου πρέπει να στείλουν ακόμα πιο ηχηρό μήνυμα στον ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά στον Αλέξη Τσίπρα. Πρέπει να τον συνταξιοδοτήσουν πολιτικά και αυτό θα κάνουν οι πολίτες. 

Πιο κάτω από τα εκλογικά ποσοστά της 21ης Μαΐου 

Στο 5% φαίνεται να σταθεροποιείται η Πλεύση Ελευθερίας, σύμφωνα με τις τελευταίες μετρήσεις που τρέχουν για λογαριασμό των κομμάτων αλλά και αυτών που έχουν δημοσιευθεί. Αυτό το οποίο έχει ενδιαφέρον είναι ότι από την ανάλυση των στοιχείων προκύπτει ότι ένας στους δύο ψηφοφόρους του κόμματος της Ζωής Κωνσταντοπούλου είχε ψηφίσει τον ΣΥΡΙΖΑ στις τελευταίες εκλογές. Αυτό σημαίνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα χάσει τουλάχιστον 1% προς τα εκεί. Εάν συνυπολογιστεί ότι θα χάσει τουλάχιστον άλλο 1% προς άλλα κόμματα της Αριστεράς και 1% προς το ΠΑΣΟΚ και άλλα κόμματα, τότε εύκολα βγαίνει το συμπέρασμα ότι αποκλείεται να ξεπεράσει το 18%. Σε αυτήν την εκτίμηση οι δημοσκόποι δεν έχουν συμπεριλάβει και το ποσοστό εκείνο των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ που είναι απογοητευμένοι από το εκλογικό αποτέλεσμα και δεν θα πάνε να ψηφίσουν. Συμπέρασμα; Το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα θα πέσει ακόμα πιο κάτω από τα ποσοστά που πήρε στις εκλογές της 21ης Μαΐου. 

Οπου... φύγει φύγει οι τοπικοί άρχοντες! 

Στην τελική ευθεία για τις περιφερειακές και δημοτικές εκλογές που θα διεξαχθούν στις 8 Οκτωβρίου θα μπει η χώρα μετά τις εθνικές κάλπες της 25ης Ιουνίου. Με δεδομένη τη νέα συντριβή του ΣΥΡΙΖΑ, θα πρέπει να σημειωθεί ότι ουδείς υποψήφιος περιφερειάρχης ή δήμαρχος επιθυμεί να φανεί ότι έχει τη στήριξη της Κουμουνδούρου. Ακόμα και οι πιο κομματικοί υποψήφιοι έχουν στραφεί σε συνδυασμούς με υπερκομματικά χαρακτηριστικά προκειμένου να μην τους συμπαρασύρει το αντι-ΣΥΡΙΖΑ ρεύμα που υπάρχει ακόμα και σήμερα παντού στην ελληνική κοινωνία. Οποιος στηρίζεται από το κόμμα της Κουμουνδούρου, καίγεται στις εκλογές...