Στο Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού στον Ταύρο πραγματοποιείται σήμερα το Διαρκές Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ με τους 5 υποψήφιους αρχηγούς να πέφτουν στη μάχη της διεκδίκησης της προεδρίας του κόμματος.

Οι εργασίες του Συνεδρίου ξεκίνησαν στις 12:20 και τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή για τα θύματα από τις πυρκαγιές. Στη συνέχεια ακολούθησε η εκλογή Προεδρείου, με την Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου να εκλέγεται πρόεδρος.

Στις 12:27 ομόφωνα έγινε η έγκριση των 5 υποψηφίον με δύο παρών.

Στο Συνέδριο συμμετέχουν με φυσική παρουσία 1.200 άτομα και 1.400 διαδικτυακά.

Αμέσως μετά ξεκίνησαν οι ομιλίες. Πρώτα οι Γραμματείς του κόμματος και αμέσως μετά θα τοποθετηθούν με αλφαβητική σειρά οι υποψήφιοι/ες Πρόεδροι του ΣΥΡΙΖΑ.

Σημειώνεται πως στις 12:24 ο Στέφανος Κασσελάκης κατέθεσε τις 30 υπογραφές μελών της Κεντρικής Επιτροπής και ανάμεσά σε αυτούς που τον στηρίζουν είναι ο Παύλος Πολάκης, ο ξάδερφος του Αλέξη Τσίπρα, Γιώργος Τσίπρας, η Θεοδώρα Τζάκρη και η υποψήφια περιφερειάρχης Χρύσα Καραγιάννη.

Εσωκομματικά πυρά μετά την υποψηφιότητα Κασσελάκη

Η υποψηφιότητα του Στέφανου Κασσελάκη για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ πάντως προκάλεσε τρικυμία στην Κουμουνδούρου. Στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει διαμορφωθεί ένα νέο τοπίο λίγες ημέρες πριν τις εσωκομματικές εκλογές, με πρώην υπουργούς της κυβέρνησης Τσίπρα, βουλευτές και στελέχη να έχουν χωριστεί σε δύο στρατόπεδα: σε αυτούς που βλέπουν με θετικό μάτι την υποψηφιότητα Κασσελάκη και σε αυτούς που ασκούν δριμύτατη κριτική.

Απών ο Τσίπρας

Σημειώνεται πως στο Συνέδριο δεν θα πάει ο Αλέξης Τσίπρας. Οπως είχε γίνει γνωστό εδώ και μέρες ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είχε αποφασίσει να μην να παραστεί στη διαδικασία μένοντας πιστός στη θέση του να μην εμπλακεί στο ελάχιστο στην διαδικασία της διαδοχής του και μένοντας εκτός κάδρου για να μην επηρεάσει και επικοινωνιακά την προσπάθεια των συντρόφων του καθώς θα είναι πρώτη του δημόσια εμφάνισή του μετά την αποχώρησή του.