Ισοπεδωτικός ήταν ο Άδωνις Γεωργιάδης στη συζήτηση που έγινε στη Βουλή για την άρση της ασυλίας του Παύλου Πολάκη μετά από τη μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση που υπέβαλε εναντίον του ο υπουργός Υγείας. 

Η μήνυση κατά του Παύλου Πολάκη αφορά τις απαράδεκτες συκοφαντίες που έχει εκτοξεύσει επανειλημμένα εναντίον του Άδωνι Γεωργιάδη για τη σκευωρία της Novartis παρά το γεγονός ότι η Δικαιοσύνη έστειλε την υπόθεση στο αρχείο.

«Με έψαξαν τέσσερα χρόνια - ποινικά και φορολογικά - και όλες οι αρχές είπαν ότι είμαι αθώος και ο Πολάκης έρχεται σήμερα να με πει λαδέμπορα. Τι άλλο να κάνω; Να πάω στον πάπα της Ρώμης, στον πρόεδρο των ΗΠΑ;», είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης για να εξηγήσει πως μην έχοντας άλλο τρόπο να υπερασπιστεί την υπόληψη του ζητά την παραπομπή της υπόθεσης στην Δικαιοσύνη.

Απευθυνόμενος στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, ο Άδωνις Γεωργιάδης είπε ότι «όταν ένας πολιτικός σας αντίπαλος έχει αθωωθεί από όλες τις αρχές δεν μπορείτε εσείς να συνεχίζεται να τον σπιλώνετε. Κάπου πρέπει να μπει ένα όριο. Πείτε μου εσείς ένα άλλο όριο για να υπερασπιστώ την τιμή και υπόληψη μου. Υπάρχει κάτι άλλο για να σταματήσει ο Πολάκης να με συκοφαντεί; Πείτε μου εσείς; Εγώ λέω να πάμε στο δικαστήριο. Εσείς τι λέτε σε αυτό. Λέτε όχι; Εσείς κ. Ακρίτα δεν είστε υπέρ των ανθρωπίνων δικαιωμάτων; Εγώ τι είμαι; Δεν έχω δικαιώματα; Τι είμαι; Ζώο; Όμως σας ενδιαφέρουν μόνο τα ανθρώπινα δικαιώματα των φίλων σας. Πείτε μου λοιπόν τι άλλο να κάνω για να υπερασπιστώ τα δικαιώματα μου. Ζητώ να ψηφίσετε “ναι” στην άρση ασυλίας του κ. Πολάκη και όσα είπε εδώ να τα στηρίξει στο δικαστήριο». 

«Με πολύ μεγάλο σεβασμό στην συναδελφική σχέση θέλω να σας παρακαλέσω να μην σας επηρεάσουν τα εσωκομματικά και οι φιλίες σας, αλλά σεβόμενοι τον θεσμικό σας ρόλο και τα δικαιώματα ενός βουλευτή έστω και αντιπάλου σας να ψηφίσετε υπέρ της άρσης ασυλίας ώστε να υπερασπιστεί ο κ. Πολάκης όσα λέει στο δικαστήριο. Παρακαλώ να ψηφίσετε το δίκαιο. Αν ο Πολάκης ζητήσει συγγνώμη έστω και τώρα θα αποσύρω την μήνυση» πρόσθεσε ο υπουργός Υγείας. 

Για την ουσία της υπόθεσης, ο Άδωνις Γεωργιάδης είπε τα εξής: «Με ψάχνατε τέσσερα χρόνια. Τα τρία χρόνια με έψαχνε η Τουλουπάκη και ένα ο Καψιμάλης. Αυτά τα τέσσερα χρόνια έγινε έλεγχος τραπεζικών λογαριασμών, δικών μου, της συζύγου και συγγενών και των εταιρειών μου. Πήραν καταθέσεις και μετά από τρία χρόνια η Τουλουπάκη δεν βρήκε τίποτα και γι αυτό δεν με κάλεσε καν για εξηγήσεις. Οι εισαγγελικές αρχές προχώρησαν στο αρχειοθέτηση μου. Ακούω ότι δεν είναι αθώωση αλλά αρχειοθέτηση. Γελούν οι νομικοί καθώς γνωρίζουν ότι η αρχειοθέτηση είναι ανώτερη της αθώωσης. Για να αθωωθείς πρέπει να έχει προηγηθεί δικαστήριο. Να υπάρχει δηλαδή κατηγορία. Στην δική μου περίπτωση ούτε η Τουλουπάκη ούτε ο Καψιμάλης βρήκαν έστω αποχρώσεις ενδείξεις. Δεν μπόρεσε η Τουλουπάκη να βρει κάτι εναντίον μου. Ποιος; Η Τουλουπάκη η δική σας».

Ο Παύλος Πολάκης εμφανίστηκε αμετανόητος. Είπε ότι δεν παίρνει λέξη πίσω και ζήτησε να υπάρξει Τερτσέτης και Πολυζωίδης στο δικαστήριο για να εξετάσει συνολικά την υπόθεση. Επιπλέον, επιτέθηκε για άλλη μια φορά στη Δικαιοσύνη εκτοξεύοντας απειλές κατά την προσφιλή τακτική του.