Πολιτική θύελλα αναμένεται να ξεσπάσει για τον ΣΥΡΙΖΑ, μετά την ολοκλήρωση του διαχειριστικού ελέγχου που διενεργήθηκε στα πεπραγμένα του Ομίλου Folli Follie.

Συγκεκριμένα, προσκομίστηκαν στην ανάκριση “στοιχεία και μέιλ που έχουν αναφορές σε πολιτικά πρόσωπα του ΣΥΡΙΖΑ: Φλαμπουράρη, Χαρίτση, Μπαλαούρα και Αραχωβίτη”.

Στην ηλεκτρονική αλληλογραφία, “υπάλληλος κάνει αναφορά σε συγκεκριμένα πολιτικά πρόσωπα, δύο πρώην υπουργοί και δύο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, τα οποία εμφανίζονται από τον αποστολέα να έδειχναν ιδιαίτερο ενδιαφέρον προκειμένου είτε να παγώσει η υπόθεση της Follie Follie είτε να εμποδιστούν συγκεκριμένες διαδικασίες που βρίσκονταν σε εξέλιξη είτε να ευνοηθούν εταιρίες του Ομίλου”.

Η υπόθεση, με βάση τα όσα έχουν διαρρεύσει από τον έλεγχο που έκανε η PwC, βάζει αφενός ταφόπλακα και στο περίφημο “ηθικό πλεονέκτημα της αριστεράς” (τρομάρα τους), αφετέρου όσοι έχουν καλή γνώση των στοιχείων της έκθεσης της PwC υποστηρίζουν ότι “το σκάνδαλο της Folli Follie θα “κλείσει” και κάποια “πολιτικά σπίτια” του ΣΥΡΙΖΑ”.

Τα στοιχεία που αξιολόγησε η PwC αποτελούν πλέον μέρους του αποδεικτικού υλικού που θα μελετήσει η ανακρίτρια της υπόθεσης. Ωστόσο το σκέλος της έκθεσης που περιέχει αναφορά σε πολιτικά πρόσωπα αναμένεται να διαβιβαστεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών που είναι η αρμόδια να προχωρήσει τις διαδικασίες ώστε η υπόθεση να διαβιβαστεί στην Βουλή.